Cicliştii de la CarCover Racing Team Oradea au luat startul la întrecerile celei de-a 12-a ediţie a "Tour de Tur", un concurs organizat în fiecare an de Societatea Carpatină Ardeleană - Satu Mare, cu scopul promovării valorilor naturale ale Ariilor Protejate Râul Tur şi nu în ultimul rând al mişcării în natură.

Traseul a fost dintre cele mai dificile, cu mult noroi, treceri peste pârâuri, bălţi, drumuri pietruite şi poteci marcate aproximativ.

În cursa de maraton "scurt" (30km), Dragoş Maliţa (foto) "a lovit" două medalii de aur dintr-un foc. S-a impus atât la categoria sa (14-18 ani), cât şi în clasamentul general.

Traseul lung al maratonului sătmărean a însumat 65 de km şi a adus o medalie de bronz în contul lui Istvan Mura. Din păcate, Imre Boszormenyi, un mare favorit la podium, s-a situat doar pe locul 8 după ce s-a rătăcit, de mai multe ori, pe traseu. Nici Juhasz David nu a fost mai norocos, fiind nevoit să abandoneze după o problemă tehnică.

Pentru sportivii orădeni a fost un bun antrenament pentru următorul obiectiv, concursul din Ungaria: "Szilvasvarad Maraton".