PSD-istul orădean Felix Cozma a fost înlocuit, miercuri, din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu rang de secretar de stat, pe care o deţinea din luna martie a anului 2018, când fusese numit de premierul de atunci, Viorica Dăncilă.

Cozma a declarat BIHOREANULUI că încă nu a primit decizia actualului prim-ministru, Ludovic Orban, dar că se aştepta să fie vizat de schimbare şi că nu o va contesta, deoarece este normală.

"Eu încă nu am fost informat, dar probabil a fost trimisă la Monitorul Oficial. De publicat încă nu s-a publicat, probabil azi sau mâine. Mă aşteptam, sigur. Noi suntem numiţi politic, venim cu Guvernul, plecăm cu Guvernul, toţi secretarii de stat", a spus Felix Cozma.

Întrebat ce va face în perioada care urmează, PSD-istul a afirmat că "mă întorc acasă la familie, abia aştept", iar în plan profesional "o să-mi caut un loc de muncă". Odată cu funcţia, orădeanul a pierdut şi salariul aferent, de 9.700 lei lunar.

Felix Cozma a fost şeful Organizaţiei de Tineret a PRM Bihor, reprezentând acest partid şi în Consiliul Judeţean Bihor între 2004-2008, când s-a transferat la PSD.

În 2016, a candidat la Senat din partea PSD din poziţia pe care o avea atunci, de director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Intervenţii Sociale Bihor. Pentru că nu a obţinut postul de senator, i s-a promis un post de secretar de stat în Ministerul Muncii, dar a trebuit să se mulţumească iniţial cu unul de director.

Ulterior, în 2017, pentru a nu face naveta între Capitală şi Oradea, a renunţat la postul de director din Bucureşti pentru unul similar la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, din subordinea Consiliului Judeţean. Ulterior, a renunţat la această poziţie pentru a fi numit la şefia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

În locul său, la conducerea ANFP, premierul Ludovic Orban l-a numit pe Ciprian Ciucu, membru PNL, ales în 2016 în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.