Şcoala de polo Gheorghe Dunca din Oradea, condusă de fostul jucător şi antrenor de la echipa CSM Digi, va desfăşura, în premieră pentru România, o tabără de polo, care va avea loc în perioada 5-8 august la Târgu Mureş, fiind organizată în colaborare cu clubul local CS Torpi (preşedinte Sorin Moldovan).

"Torpi Waterpolo Camp Tg. Mureş 2017" va avea invitaţi din "crema" polo-ului: antrenorul echipei nationale a României, Dejan Stanojevic, preparatorul fizic al echipei naţionale a Muntenegrului, Nenad Djurovic, şi antrenorul federal al Federaţiei Române de Polo, Cristian Iordache.

"Este o organizare serioasă, fiind implicate persoane din administraţia locală Târgu Mureş, cât şi de la Federaţia Română de Polo. Programul este complex si va fi unul la foc continuu", după cum a declarat Gheorghe Dunca.

"Torpi Waterpolo Camp Tg. Mureş 2017" este un program pilot. "Destul de îndrăzneţ, aş spune şi sperăm să aibă succes. Este primul pas către momentul în care se vor organiza mai multe tabere de acest gen pe parcursul unui an", a mai spus Dunca.

Iniţiatorul proiectului a explicat şi de ce această tabără a organizat-o la Târgu Mureş şi nu la Oradea, unde activează şcoala pe care a înfiinţat-o. "Torpi a raspuns rapid şi pozitiv. Din păcate, eu am avut o tentativă eşuată într-o oarecare măsura şi aici în Oradea, anul trecut, unde m-am lovit de câţiva factori insidioşi, în final sugerându-mi-se să încetez activitatea şcolii de polo. Singurul meu regret este că mi-am dorit mereu să dau mai departe orădenilor mei, în primul rând, tot ceea ce am învăţat în cariera mea de poloist, în semn de recunoştinţă. Da, sunt un patriot local, am spus-o de nenumărate ori şi am s-o spun în continuare, deşi situaţia mea în Oradea acum, nu este una roz, şi, după cum se vede, sunt alte oraşe unde atât eu cât şi ideile mele sunt îmbrăţişate", a mai spus sportivul.