Fotbalistul orădean Ioan Hora vine mai aproape de casă, după ce a semnat un contract cu nou-promovata în Liga I, UTA Arad. Atacantul se întoarce astfel la echipa care l-a lansat în fotbalul mare. 

"Aş dori să-i felicit pe cei din conducere şi pe jucători pentru performanţa pe care au făcut-o. Am acceptat această provocare cu sufletul. Ştiu că există nişte oameni profesionişti care vor să facă un proiect frumos aici la Arad şi vrem să ducem acest proiect până la limita play-off-ului. E ca şi cum m-aş întoarce acasă. E a doua mea casă Aradul. Aici îmi e o parte din suflet, pentru că aici am debutat în fotbalul mare", a declarat Hora, după ce marţi a ost prezentat oficial la noua sa echipă.

În sezonul trecut, atacantul orădean a evoluat la FCSB, până în iarnă, când a căzut în dizgraţia patronului Gigi Becali şi, astfel, a ajuns la Gaz Metan Mediaş.

Ioan Hora, care va împlini pe 21 august 32 de ani, s-a născut la Oradea şi a făcut junioratul la CSS LPS Bihorul, iar la 17 ani a făcut deja pasul către seniori. La UTA, în prima sa perioadă arădeană, a evoluat în 53 de partide, reuşind să înscrie de 8 ori. Debutul A în Liga I l-a avut pe 10 septembrie 2006, într-un meci jucat contra echipei Dinamo, pierdut de arădeni cu 2-0. Ulterior, la doar câteva luni, a înscris primul său gol în prima divizie, pe 18 mai 2007, în meciul jucat pe teren propriu contra celor de la Poli Timişoara.

Hora speră că se va integra cât mai rapid la noua echipă a Aradului. "Vom face tot posibilul să ne integrăm cât mai repede. La fel s-a întâmplat şi la Steaua când am semnat, veneam tot după 4-5 luni de inactivitate, de aceea mă gândesc că mă pot integra foarte repede. Un sezon bun ar fi accederea în play-off", a conchis atacantul.