Orădeanul Ion Marin a câştigat sâmbătă la Slobozia, titlul de campion naţional de culturism categoria master, plus 90 kilograme. Sportivul va reprezenta România la campionatele mondiale de culturism din Mexic din luna decembrie.

O provocare

Preşedintele Clubului Sportiv Gym Mar Strong, în vârstă de 49 de ani spune că a luat competiţia ca pe o provocare. "Am vrut să îmi demonstrez mie că la aproape 50 de ani pot face încă performanţă", a declarat Marin, luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la baza sportivă Fotbal 5x5 din Ioşia.

Având o experienţă de 29 de ani de sport, Marin şi-a început antrenamentele pentru "naţionalele" de la Slobozia încă din luna februarie. În cinci luni campionul a "coborât" de la 106 kilograme la 90 kilograme. Pregătirea pentru concurs a cuprins trei antrenamente pe zi cu un program menit să "ardă" stratul adipos şi să reliefeze la maxim masa musculară.

În ziua competiţiei, sportivul a ajuns să măsoare 47 centimetri la biceps, 87 centimetri în talie şi peste 140 centimetri în torace. "Am reuşit să intru în formă mai repede decât mă aşteptam, dar adevărul este că atunci când faci trei antrenamente pe zi nu-ţi mai rămâne timp pentru nimic", a povestit Marin.

"Mulţumesc familiei mele"

Ion Marin şi-a primit medalia de campion naţional din mâna vicepreşedintului Federaţiei Naţionale de Culturism şi Fitness, Petru Ciorbă, fost campion mondial şi una dintre legendele vii ale culturismului românesc. "Primul lucru pe care l-am făcut după premiere a fost să îmi sun familia şi să îi mulţumesc că m-a susţinut atâta timp. Abia am aşteptat să vorbesc cu fiica mea, care era în spital operată de apendicită", a arătat sportivul.

La fel, după luni de zile în care a ţinut dietă pentru a arăta cât mai striat, la sfârşitul acestei săptămâni Marin a mâncat pentru prima dată "la liber". "După atâta vreme în care nu am avut voie să mă ating de paste, grăsimi sau orice fel de dulciuri, cel mai poftă mi-a fost de mititei şi slănină", a recunoscut campionul.

Din această săptămână sportivul va trebui să îşi pună din nou pofta în cui. Culturistul îşi va relua antrenamentele în pregătirea campionatului mondial din Mexic, care va avea loc în decembrie. Acolo unde se va bate în "branduri" cu unii dintre cei mai tari culturişti din lume.