Atletul orădean Laviniu Chiş s-a remarcat din nou în cursele de alergări. La întrecerile fazei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori şi tineret, desfăşurat la Bucureşti, în perioada 20-21 februarie, sportivul a devenit campion naţional de tineret.

Legitimat la CSM LPS Bihorul Oradea şi antrenat de Robert Olah şi Călin Laza, Laviniu Chiş a luat startul la aceste întreceri în cadrul probei de 3000 de metri şi a alergat atât pentru categoria seniorilor, cât şi cea de tineret, deşi el este încă junior, în ultimul an.

Deşi antrenorii săi se aşteptau la o evoluţie bună din partea lui, sportivul şi-a surprins tehnicienii ocupând chiar primul loc la tineret, cu timpul de 8:31 minute, ceea ce i-a adus medalia de aur şi, implicit, titlul de campion naţional. Cu acelaşi timp, Laviniu Chiş s-a situat pe locul IV la seniori, fiind la o secundă de podiumul acestei categorii de vârstă.

"Chiş a făcut o cursă tactică foarte bună şi acest lucru a dus la cucerirea medaliei de aur. Am mare încredere în el şi sper ca în weekend-ul viitor, la etapa finală de juniori I să repete figura, adică să cucerească o nouă medalie", a declarat antrenorul său, Robert Olah.

"Este, de departe, cea mai bună performanţă a sportivilor noştri în acest început de an", a declarat şi directorul LPS Bihorul, profesorul Dan Matei.

În cadrul aceleaşi probe, un alt orădean, Eduard Hercuţ, de la CN Mihai Eminescu, s-a clasat pe locul VI, la tineret, în timp ce în proba de săritură în înălţime, elevul profesorului Virgil Preda, Sergiu Perţe, a ocupat locul IV.

Pentru Laviniu Chiş urmează, astfel, în perioada 27-28 februarie, întrecerile naţionale de juniori I, programate tot în sală şi tot la Bucureşti,  unde obiectivul principal pe care îl are este cucerirea unei medalii.