Atletul orădean Laviniu Chiş s-a situat pe locul 11, cu echipa României, în proba de ştafetă 4 x 1.500 metri mixt, la Campionatele Europene de Cros pentru seniori, competiţie care s-a desfăşurat pe 11 decembrie, în Italia, la Torino.

Acest rezultat a fost, de altfel, cel mai bun al delegaţiei României la întrecerile ediţiei din acest an ale Campionatelor Europene de Cros Seniori.

Laviniu Chiş, sportiv orădean, dar care acum este legitimat la CSM Craiova, a făcut echipă la aceste întreceri continentale cu Marian Nicolae Coman de la CSU Arad - CSM Craiova, Adelina Elena Panaet de la CSM Constanţa şi Cristina Bălan de la CS Athletics Timişoara - CSM Craiova.

Echipa României a încheiat pe locul 11 la această probă, devansând țări ca Finlanda, Croaţia şi Andorra. Înaintea sportivilor români au terminat, în ordine, însă, echipele: Italiei, Spaniei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Ungariei, Belgiei, Danemarcei, Irlandei şi Portugaliei.

Italia s-a impus cu timpul de 17 minute şi 23 de secunde, urmată de Spania, în 17 minute şi 24 de secunde, şi Franţa, cu 17 minute şi 31 de secunde, în timp ce România a fost cronometrată cu timpul de 18 minute şi 19 secunde.

La seniori (pe distanţa de 9,6 km) s-a impus norvegianul Jakob Ingebrigtsen (29 min 33 sec), urmat de britanicul Emile Cairess (29:42) şi belgianul Isaac Kimeli (29:45), în timp ce românul Ştefan Iulius Gavril s-a clasat pe locul 65 (32:42).

Britanicul Charles Hicks a câştigat la Under-23 (8 km), în 23 de minute şi 40 de secunde, fiind urmat de conaţionalul Zakariya Mahamed (23:48) şi de francezul Valentin Bresc (23:58).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!