Orădeanul Marcel Boloş a fost înlocuit de premierul Sorin Grindeanu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit site-ului Capital.ro, Boloş a fost înlocuit cu Ovidiu Aurelian Flori, fost viceprimar (2008-2012), iar apoi primar (2012-2016) în localitatea Işalniţa, judeţul Dolj.

La alegerile parlamentare de anul trecut, Ovidiu Aurelian Flori nu a reuşit să obţină un post de deputat pentru că s-a aflat pe locul 7 al listei PSD pentru Camera Deputaţilor din judeţul Dolj, scrie Capital.ro, menţionând şi că noul secretar de stat din Transporturi are un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese.

"Nu mă tem"

Contactat de BIHOREANUL, Boloş a declarat vineri seară că se aştepta să fie înlocuit din funcţie. "Am aflat că am fost înlocuit de la un coleg din Minister, dar nu mă miră. E un lucru normal ca ministrul să vină cu o echipă nouă şi un staff nou", a spus fostul secretar de stat.

Acesta a precizat şi că şi-a eliberat, deja, biroul, şi s-a întors la Oradea fără regrete. "Nu mă tem că voi avea ruşine după perioada petrecută la Bucureşti. Am muncit de dimineaţa de la ora 8, de multe ori, până seara la 10, inclusiv în weekend, dar am reuşit să aducem în ţară 2,1 miliarde euro numai prin POS Transport", a spus acesta.

Printre realizările ultimilor ani, Boloş a enumerat finalizarea masterplanului pe Transport, care implică pentru Oradea amenajarea centurii lărgite care va lega actual inel ocolitor de intrarea pe autostrada Transilvania şi construcţia unui terminal intermodal în Episcopia Bihor, dar şi proiecte precum electrificarea căii ferate Cluj-Napoca - Oradea sau extinderea pistei aeroportului orădean.

Marcel Boloş nu s-a hotărât încă dacă va reveni pe postul de director al ADR Nord-Vest care a fost blocat când a plecat la Bucureşti. "Deocamdată vreau să mă liniştesc. O să văd ce fac în continuare în săptămânile viitoare", a declarat orădeanul.

Un orădean la minister

După cum BIHOREANUL a mai scris, Marcel Boloş fusese numit în funcţia de secretar de stat în noiembrie 2015, de către premierul Dacian Cioloş.

"Pentru mine este o nouă provocare. Primul pas va fi să pun umărul la materializarea proiectelor de infrastructură ale judeţului Bihor care se regăsesc în documentele strategice ale Ministerului Transporturilor: pentru Bihor - autostrada Transilvania, pentru Oradea - drumul de legătură cu autostrada, centrul intermodal de transport şi alte proiecte", declara acesta la vremea respectivă.

Până atunci, Boloş a fost director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (din 2013), iar înainte a fost şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea (2006-2008), respectiv şef al Direcţiei de Management a Proiectelor cu Finanţare Internaţională (2008-2012).

De asemenea, în 2012 Boloş a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013, pentru o scurtă perioadă a fost director al Programului Operaţional Sectorial din Ministerul Transporturilor.

Presa din Bucureşti critica numirea lui Boloş ca secretar de stat, arătând că acesta a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate de trei ori incompatibil. În 2014, ANI a constatat o triplă stare de incompatibilitate pe vremea când Boloş era director al DMPFI, în cadrul Primăriei Oradea.