Sportivul orădean Maxim Ţugulea, legitimat la CSS LPS Bihorul Oradea, a avut o evoluţie foarte bună la întrecerile Campionatelor Balcanice de judo U21, competiţie care s-a desfăşurat în capitala Albaniei, la Tirana, în perioada 4-6 octombrie.

Sportivul pregătit de antrenorul Emil Morar a concurat în limitele categoriei 81 kg, unde şi-a învins toţi adversarii. Astfel, el a intrat în posesia medaliei de aur şi a titlului de campion balcanic.

Sportivul a susţinut patru meciuri, obţinând victorii după cum urmează: victorie la wazari în turul I, în faţa sportivului muntenegrean Sadiku; victorie prin ippon în turul II în faţa sportivului Melnic din Republica Moldova; tot victorie prin ippon şi în semifinale cu Durdevic, sportiv din Bosnia-Herţegovina; victorie la ippon în finală cu reprezentantul Turicei, Topcu.

La ediţia din acest an a Campionatelor Balcanice de Judo Juniori (U 21) s-au aflat în competiţie la Tirana un număr de 186 de sportivi (115 la băieţi şi 71 la fete) din 11 ţări.

Echipa de judo juniori a României a fost reprezentată de un număr de 27 de sportivi (17 băieţi şi 10 fete), care au obţinut 12 medalii (3 aur, 3 argint, 6 de bronz).

În clasamentul general pe naţiuni, în întrecerea individuală a Campionatului Balcanic, echipa României de judo juniori s-a clasat pe locul 2.

În întrecerea rezervată echipelor, au participat doar cinci echipe mixte, echipa României terminând pe locul 3 (cu 2 victorii şi 2 înfrângeri), în urma formaţiilor din Muntenegru (cu 4 victorii) şi Bosnia & Herțegovina (cu 3 victorii).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!