Sportivul orădean Maxim Ţugulea şi-a apărat titlul de campion naţional la judo juniori U21, după ce la întrecerile ediţiei din acest an a Finalelor Campionatelor Naționale de Judo Juniori (U21), desfăşurate în perioada 8-10 martie, la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, a reuşit din nou să se claseze pe primul loc şi să cucerească medalia de aur.

Competiţia din acest an a reunit 266 de sportivi de la 68 de cluburi din țară, iar judoka orădean Maxim Țugulea reprezintă clubul LPS-CSS Bihorul.

Astfel, după titlul cucerit anul trecut, la aceeași categorie, Maxim a reușit şi la ediția 2024 a Finalei Campionatului Național de Judo pentru Juniori un parcurs foarte bun, obținând patru victorii categorice la ippon în fața adversarilor din Covasna și Bucureşti (în tururile preliminare), Miercurea Ciuc (în semifinală) și în fața constănțeanului Sandu în finala categoriei. Ca urmare, el a intrat pentru a doua oară consecutiv în posesia medaliei de aur și a titlului de campion național de juniori la categoria 81 kg.

La LPS-CSS Bihorul Oradea, îi are antrenori pe profesorii Dan Fâşie și Emil Morar. El este elev în clasa a XI-a a Liceului cu Program Sportiv Bihorul, unde diriginte îi este profesorul Robert Olah, iar director, profesorul Lucian Stance.

De menţionat că Maxim este şi component al Centrului Olimpic de Tineret de la Pitești, centru care este coordonat de antrenorii Bolbose și Ioniță.

Recent, mai exact săptămâna trecută, la Cupa Europeană de Juniori care s-a desfășurat la Sarajevo, Maxim s-a clasat pe un meritoriu loc 7 tot la categoria 81 kg, cu 3 victorii repurtate în faţa reprezentanţilor Germaniei, Turciei și Poloniei și 2 înfrângeri, suferite în faţa unor adversari din Serbia și Olanda.

După cum declară antrenorul Emil Morar, obiectivele lui în acest an sunt participarea la Campionatele Europene și Mondiale de Juniori, unde vizează „o clasare superioară, cât mai aproape sau chiar pe podium”.

Tot la finala de juniori de la Ploieşti, o evoluție bună a avut-o și Miguel Codreanu în limitele categoriei 66 kg, care, cu 4 victorii și o înfrângere, a obținut locul III și implicit medalia de bronz a categoriei, Miguel fiind la prima lui medalie din carieră.

Și Miguel este elev în clasa a XII-a tot la Liceul cu Program Sportiv Bihorul (diriginte profesor Ana Maria Hodorog).

Au mai participat la finala de la Ploieşti și Sebastian Fudulu și Emanuel Tar, la categoria 60 kg, precum și Raul Bodea, la 81 kg, dar care, din păcate, nu au reușit să urce de această dată pe podium.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!