Sportivul orădean Maxim Ţugulea a obţinut un rezultat foarte bun la întrecerile Cupei Europene de judo pentru juniori (U21), competiţie care s-a desfăşurat în Slovenia, la Slovenj Gradec, în perioada 29-30 iunie.

Competiţia a reunit 321 de sportivi din 34 de ţări, printre care s-au aflat şi 18 sportivi români (11 băieţi şi 7 fete), componenţi ai loturilor olimpice de tineret.

Din echipa masculină a făcut parte şi judoka orădean Maxim Ţugulea, care a concurat în limitele categoriei 81 kg.

"Spre bucuria şi mândria noastră", după cum a declarat antrenorul Emil Morar, Maxim a avut o comportare meritorie, el reuşind în final să se claseze pe poziţia a II-a a podiumului, fapt care i-a adus medalia de argint, ceea ce constiutie un rezultat foarte bun, în urma unei prestaţii pe măsură.

Astfel, tânarul judoka orădean a reuşit să câştige la competiţia din Slovenia trei meciuri în preliminarii în faţa unor sportivi din Ucraina, Ungaria şi Germania. Apoi a repurtat o frumoasă victorie în semifinale în faţa sârbului Grujicic, intrând în finala competiţiei, unde a pierdut la ippon, în Golden Score, în fata ucrainianului Khakimov.

Maxim Tugulea judo

De menţionat că Maxim Ţugulea (în foto primul din stânga) este campion naţional de juniori (U21) şi se află la primul său succes internaţional important. Prin acest rezultat el face însă un pas semnificativ în nominalizarea la Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale de juniori, care se vor desfăşura în luna septembrie la Talinn, respectiv în octombrie la Dushambe.

Maxim este elev la LPS CSS Bihorul Oradea, absolvent al clasei a XI-a (diriginte prof. Robert Olah) şi este legitimat la LPS – CSM Oradea unde este pregătit de Dan Fâşie şi Emil Morar.

După cum transmite antrenorul său, la sfârşitul lunii iulie, Maxim Ţugulea va participa la o altă Cupă Europeană de juniori, cea de la Berlin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!