Arbitrul orădean Octavian Şovre va oficia la jocul de luni seară de la Craiova, dintre echipa locală Universitatea şi CFR Cluj, meci considerat finala ediţiei 2019-2020 a campionatului Ligii I.

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să desemneze pentru acest meci, capital pentru desemnarea campioanei, cea mai bună brigadă de arbitri a momentului. Astfel, la centru va fi arădeanul Ovidiu Haţegan, ajutat la cele două tuşe de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, ultimul din Suceava. Al patrulea oficial va fi bucureşteanul Radu Petrescu, iar observatori de arbitri sibianul Aron Huzu.

Meciul, programat la Stadionul Ion Oblemenco de la ora 20.30, poate decide în mare măsură noua campioană. Echipa care va câştiga acest meci va cuceri titlul, dar, dacă partida se va termina la egalitate, situaţia se va complica.

În prezent, gruparea din Gruia are două puncte avans faţă de trupa din Bănie, dar şi un meci mai mult disputat. Astfel, există un singur scenariu prin care meciul dintre Astra şi Craiova ar mai conta în lupta pentru titlu: dacă întâlnirea de luni, dintre cele două rivale la titlu, se va încheia la egalitate.

Iată însă care sunt calculele pentru titlu:

- dacă Universitatea Craiova câştigă, atunci trece cu un punct peste CFR Cluj şi e campioană;

- dacă CFR Cluj câştigă, atunci va avea 5 puncte în faţa Craiovei şi va fi campioană;

- dacă se termină egal, atunci Craiova rămâne la două puncte în spatele CFR-ului, dar şi cu un meci mai puţin disputat (cu Astra, în deplasare).

Pe de altă parte, până în acest moment nu a fost luată nicio decizie în privinţa partidei dintre Astra şi Universitatea Craiova. Cert este că întâlnirea nu se mai poate disputa până pe data de 3 august, când este programată "finala campionatului".

Patronul Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, a studiat cu experţii juridici care ar fi decizia corectă după o nouă amânare a meciului cu Astra.

Justin Ştefan, secretarul LPF, a sugerat că situaţia poate fi rezolvată în cazul în care gruparea olteană face o plângere la Comisia de Disciplină a FRF, iar aceasta decide o victorie cu 3-0 la masa verde pentru craioveni.

Luni, 3 august, la ora 23:59, FRF trebuie să trimită la UEFA clasamentul omologat din Liga 1 şi participantele în cupele europene pentru sezonul 2020-2021.