Bărbatul arestat, marţi, pentru 30 de zile, după ce cu o zi mai devreme a fost prins circulând pentru a treia oară la rând în ultimul an fără permis la volan, este un cunoscut interlop orădean.

Este vorba despre David Berger, 42 de ani (în stânga imaginii), care de-a lungul vremii a fost condamnat în mai multe rânduri pentru furturi din autoturisme, dar şi pentru infracţiuni rutiere, fiind eliberat din Penitenciar în 2016, după ce fusese încarcerat pentru 2 ani într-un dosar deschis pe numele lui în 2015 sub acuza de conducere fără permis.

În acest caz, deşi fusese anchetat în stare de libertate, Berger a fost arestat chiar în timpul procesului, care se derula la Judecătoria Oradea, după ce şi-a ameninţat cu bătaia, sub ochii judecătorului, fosta prietenă, martoră în dosar.

După audierea tinerei, magistratul a dispus pe loc arestarea individului, care a fost încătuşat în sala de judecată şi pus sub paza a doi mascaţi, care apoi l-au dus direct în Arestul Poliţiei. Tânăra a devenit, cu acea ocazie, primul bihorean cu calitate de "martor ameninţat", statut introdus prin noul Cod de Procedură Penală în cazul unor persoane sau rudelor acestora pentru care există bănuiala că sunt în pericol ca urmare a informaţiilor pe care le-au furnizat.

În final, Berger s-a ales cu 2 ani de închisoare, din care a executat două treimi, fiind eliberat în vara anului 2016, când s-a apucat de... trafic de droguri. Urmarea? În primăvara anului 2017, bărbatul a ajuns din nou Arestul Poliţiei, la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea, care îl acuză că face parte dintr-o bandă coordonată de amicul său, Alexandru Kopár, ce alimenta consumatorii de droguri din Oradea cu ecstasy, cannabis şi etnobotanice.

În timpul percheziţiilor realizate în acest dosar, anchetatorii au găsit cantităţi serioase de droguri ascunse în maşinile interlopilor: 205 pastile de ecstasy, 620 de grame de cannabis şi 1.880 grame de etnobotanice.

Pe 26 aprilie anul trecut, dosarul grupării a fost înaintat Tribunalului Bihor, spre judecată, alături de Kopár şi Berger fiind trimişi în judecată Alexandru Varga şi concubina lui Kopár, Kereszturi Erzsébet.

În iunie 2017, instanţa a dispus eliberarea lui David Berger din arest preventiv şi plasarea lui sub control judiciar, timp în care interlopul a continuat să sfideze legea, urcându-se fără permis la volan.

Luni după-amiaza, prins pentru a treia oară fără permis în trafic, Berger a fost încătuşat şi reţinut pentru 24 de ore, iar marţi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile, măsură pe care individul o poate contesta în termen de 48 de ore la Tribunalul Bihor.