Sportivul orădean Vasile Cont, de la CSU CSM, s-a clasat în apropierea podiumului la cele două probe, de 1500 m și 5000 m, la care a participat la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, care s-au desfășurat în perioada 4-5 iunie, la Pitești.

Întrecerile, desfășurate pe stadionul din localitate, au reunit la start sportivi atât din România, cât și din țările vecine.

Antrenat de Virgil Preda și Robert Olah, Vasile Cont a participat la aceste întreceri - care mai nou poartă și denumirea fostei mare atlete Iolanda Balaș - pentru început în cadrul probei de 1500 m, unde, cu timpul de 4 minute și 5 secunde, s-a situat pe locul al V-lea.

Apoi, în cea de-a doua zi de întreceri, atletul orădean a luat startul în proba de 5000 m, probă pe care a încheiat-o după 15 minute și 9 secunde, clasându-se pe locul IV.

„A fost o competiție utilă. Am văzut unde ne situăm cu pregatirea. Pentru Cont urmează Campionatele Naționale din aer liber. Rămâne de văzut în ce probe va lua startul, asta în funcție de cum va decurge perioada de pregătire. Obiectivul este cucerirea unei medalii pentru sezonul de aer liber”, a declarat antrenorul Robert Olah.

De precizat faptul că proba de 1500 m a fost câștigată de Marius Bușcă din Craiova, cu timpul de 3:57 minute, iar la 5000 m s-a impus Alexandru Staicu cu 14:49 minute.