Sportivele orădene au avut rezultate foarte bune la întrecerile Campionatului Naţional de spadă pentru tineret, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 11-12 mai la Craiova.

Mai mult, proba individuală feminină a fost dominată cu autoritate de orădence, care au ajuns să dispute finala. Astfel, în ultimul act s-au duelat Alexandra Drăgan de la CSM Oradea şi Andrea Muntean de la Crişul Oradea.

În cele din urmă, la capătul unei confruntări foarte strânse, sportiva clubului CSM Alexandra Drăgan s-a impus la limită, cu scorul de 15-14, a cucerit medalia de aur şi titlul de campioană naţională, în timp ce reprezentanta clubului Crişul, Andrea Muntean, a terminat pe locul 2 şi a devenit vicecampioană naţională.

Pe lângă aceste performanţe, spadasinele orădene au mai reuşit un rezultat bun în proba pe echipe, unde CSM Oradea s-a situat pe locul 4.

Victorii pentru Alexandra Drăgan

La individual, Alexandra Drăgan a devenit campioană națională de tineret la spadă feminin, după ce a înregistrat cinci victorii din șase dueluri în faza de calificare, iar apoi şi-a adjudecat toate cele cinci confruntări de pe tabloul principal.

Pe tabloul principal, sportiva clubului CSM, pregătită de antrenorul Andrei Timoce, a avut liber în primul tur, după care a înregistrat următoarele rezultate: 15-8 cu Mara Ismăileanu în şaisprezecimile de finală, 15-8 cu Denisa Balko în optimile de finală, 14-13 cu Bianca Moroianu în sferturile de finală, 15-2 cu Daria Stănciulescu în semifinale şi 15-14 cu Andrea Munteanu în finală.

Parcurs bun şi pentru Andrea Muntean

La rândul său, Andrea Muntean, sportiva clubului Crişul Oradea, antrenată de Nicolae Ille, s-a clasat pe locul 2 şi a devenit vicecampioană naţională, după ce în faza preliminară a obţinut cinci victorii din cinci meciuri. Apoi, pe tabloul principal, a obţinut patru victorii şi a cedat doar în finală, în faţa fostei sale colege Alexandra Drăgan.

În şaisprezecimile de finală, Andrea a trecut de bucureşteanca Elena Guşatu, pe care a învins-o cu 15-13, apoi, în optimi s-a impus cu 15-10 în faţa campioanei europene din urmă cu doi ani, Talida Enache de la Corona Braşov, iar în sferturile de finală s-a impus cu 15-12 în faţa reprezentantei gazdelor, Bianca Raicu.

În semifinale, Andrea Muntean a dat de o componentă a lotului olimpic, Mihaela Leonte de la CSU Tg. Mureş, pe care a întrecut-o la limită, cu 15-14.

Apoi, în ultimul act, a evoluat în compania Alexandrei Drăgan, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă.

Locul 4 pe echipe

În proba pe echipe din cadrul aceluiași concurs, CSM Oradea a obținut locul 4, după ce a ajuns până în semifinale.

În componența Maria Cîmpan, Alexandra Drăgan și Petra Jurău, echipa clubului CSM a luat parte la acest concurs alături de alte 11 echipe.

În turul I, orădencele pregătite de Andrei Timoce au întrecut echipa CSȘ Quarto București II cu scorul de 43-39. Apoi, în sferturile de finală, au învins CSM Corona Brașov cu 45-43, pentru a ceda în semifinale, în faţa celor de la CSA Steaua București, cu scorul de 32-45.

Pentru campioana de la individual, Alexandra Drăgan, urmează în această lună, în Turcia, la Antalya, participarea la Campionatele Europene de Tineret, sportiva de la CSM Oradea făcând parte din lotul cu care România va participa la competiţia programată la finalul lunii mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!