Spadasinele de la CSM Oradea au obţinut rezultate frumoase la întrecerile Campionatelor Naţionale şi Superliga de seniori, care s-au desfășurat la Satu Mare în perioada 4-7 aprilie.

În concursul pe echipe, orădencele au cucerit medaliile de argint, după ce au pierdut doar în finală.

Antrenorul Andrei Timoce le-a avut la dispoziţie în echipă pe: Bianca Benea, Alexandra Drăgan, Maria Cîmpan și Petra Jurău, ultimele trei venite de la LPS Bihorul. În această formulă, CSM Oradea a trecut în sferturile de finală de Farul Constanţa, echipă pe care au învins-o cu scorul de 45-38. Apoi, în semifinale, formaţia orădeană s-a duelat cu CS Universitatea Craiova, pe care a întrecut-o şi mai clar, cu 45-34.

În cele din urmă, în finală, orădencele au trebuit să se recunoască învinse în faţa celor de la CSA Steaua 1 București, scor 30-45. Ca urmare, CSM Oradea s-a clasat în final pe locul 2, din 10 echipe participante, un rezultat foarte bun la debutul competiţional.

Apoi, la individual, Bianca Benea a terminat şi ea pe locul 2, fiind sportiva cel mai bine clasată a clubului CSM la acest concurs.

Bianca a fost învinsă în finală de Alexandra Predescu de la Steaua, scor 6-15, dar înainte de acest duel a avut un parcurs foarte bun, după cum urmează:

- Şaisprezecimi de finală, Bianca Benea - Maria Alina Alexandrescu (LPS Craiova), scor 15-8

- Optimi de finală, Bianca Benea - Renata Axinte (CS UNEFS București), scor 15-10

- Sferturi de finală, Bianca Benea - Talida Enache (CSM Corona Brașov), scor 15-10

- Semifinale, Bianca Benea - Ana Tomșa (CS Satu Mare), scor 15-7

Celelalte sportive legitimate la CSM Oradea în întrecerea individuală s-au clasat după cum urmează: Alexandra Drăgan pe locul 15,  Petra Jurău pe locul 27 şi Maria Cîmpan pe poziţia a 34-a.

De menționat că Alexandra Drăgan a întâlnit-o pe parcurs, pe Alexandra Predescu, cea care a cucerit medalia de aur. În competiția individuală au luat startul 45 de sportive.

„Mă declar foarte mulțumit de rezultatul fetelor care au demonstrat și la nivel de seniori că sunt o echipă unită, puternică și dornică de afirmare. Cele trei fete - Alexandra Drăgan, Cîmpan Maria și Petra Jurău -, care i s-au alăturat Biancăi Benea din această primăvară sunt sportive din propria pepinieră orădeană formate la Liceul cu Program Sportiv din Oradea”, a declarat antrenorul secţiei de scrimă de la clubul CSM Oradea, Andrei Timoce.

Ca de obicei, și Andrei Timoce a concurat la aceste întreceri, la masculin, unde la individual s-a clasat pe locul 6, în urma unei accidentări la glezna stângă. La echipe, în schimb, alături de orădeanul Radu Andrei, Robert Rigo și Otto Tardi, Timoce a obținut medalia de argint pentru echipa CSU Tg. Mureş.

La echipe - băieți, sportivii de LPS Bihorul Oradea s-au clasat pe poziția a 10-a, iar pentru intrarea în primii 8 i-au întâlnit pe cei de la CSU Tg Mureș 2, echipa care îi are în componență pe doi dintre foștii colegi de la LPS Oradea, Claus Sebesan și Kristof Bagdan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!