Sportivele orădene Floriana Popovici şi Daria Jula au au avut o evoluţie foarte bună şi au reuşit să câştige proba de dublu 16 ani feminin în cadrul turneului internaţional de la Marsa, din Malta.

Competiţia, care este înscrisă în calendarul Tennis Europe, s-a desfăşurat săptămâna trecută şi a adus numai victorii pentru cele două jucătoare legitimate la clubul CSM Oradea.

Fiind considerate cap de serie numărul 2, Floriana Popovici şi Daria Jula au avut liber în primul tur şi au intrat direct în turul al doilea în competiţie. Aici, orădencele le-au întâlnit pe Emaa Pedretti şi Andra Sutherland, pe care le-au întrecut în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-1. Apoi, în turul III, Popovici şi Jula au dat peste perechea Yoana Dudova - Emilija Pranyte, jucătoare de care au trecut tot în două seturi, cu scorul de 6-0, 6-3, calificându-se în semifinale.

În penultimul act, orădencele au avut ceva de furcă însă cu Anna Kantor şi Martyna Szpakowska, sportive pe care le-au învins greu, la capătul a trei seturi, cu scorul de 4-6, 7-5, 10-5.

Apoi, în finală, cele două au dat peste Liel Marlies Rothensteiner şi Tijana Sretenovic, jucătoare de care au trecut din nou în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3. Astfel, orădencele au realizat o mare performanţă, adjudecându-şi trofeul probei de dublu.

Floriana Popovici şi Daria Jula au participat şi în proba de simplu, însă au fost eliminate în turul II, respectiv III.