Lupta împotriva Ordonanţei de modificare a Codului Penal, aprobate de Guvernul PSD-ALDE, nu s-a încheiat nici la Oradea. Aproape 1.000 de persoane, între care câţiva oaspeţi din Beiuş, s-au adunat sâmbătă seara în Piaţa Unirii, unde se pregătesc pentru un nou marş strigând "Hoţii!" şi "Anticipate!".

Beiuşenii sunt aceeaşi care, anii trecuţi, au militat pentru reabilitarea DN 76 şi au mai fost prezenţi la protestul de miecuri seara. Ei au adus un banner din pânză albă, cu o lungime de 6-7 metri, pe care au cusut un steag tricolor şi pe care au scris şi textul "Sunteţi laşi, sunteţi corupţi, dar noi suntem tot mai mulţi".

De asemenea, la mitingul de sâmbătă au sosit şi câţiva salontani, care şi-au anunţat prezenţa cu pancarte cu mesajul: "Suntem din Salonta. Altă întrebare".

Pe rând, protestatarii care vor să-şi spună părerile urcă la microfon lângă statuia lui Mihai Viteazul. "Tot poporul acesta nu vrea hoţi şi legi pentru hoţi în ţara asta. Tot mai mulţi PSD-işti se delimitează de acest Guvern, îşi dau demisia, coboară în stradă. Toată naţiunea este împotriva unui Guvern format din borfaşi, vagabonzi şi corupţi", a spus un beiuşan.

Protestatarii strigă "Hoţii!", "DNA să vină să vă ia!" şi "Anticipate!", pregătindu-se de un nou maraton pe străzile oraşului.

UPDATE 19.50: Orădenii continuă să se adune pe platoul din Piaţa Unirii într-o atmosferă de cenaclu, ascultând piese folk. Ei afişează pancarte cu mesaje precum „Dragnea, Tăriceanu, să scoată cărţi la anul!”, „Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist!" şi "România cere: fără graţiere!".

Un tânăr le-a recitat celor prezenţi ultimele strofe din Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu: "Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, / Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, / Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!".

Între protestatari se află şi în seara asta viceprimarul Florin Birta, precum şi filosoful Mihai Maci şi poetul Traian Ştef.

UPDATE 20: Aproape 2.000 de orădeni au pornit în marş şi vor urma traseul Piaţa Unirii, strada Avram Iancu, Parcul Bălcescu, Bulevardul Decebal, Parcul Petofi, strada Republicii, Bulevardul Magheru, Strada George Enescu, Parcul Traian la Instituţia Prefectului Bihor, pietonalul străzii Republicii şi podul Sfântul Ladislau cu revenire în Piaţa Unirii.