Curăţenia începe de acasă! Primăria va organiza în perioada 15 - 29 martie o campanie de curăţenie care are ca scop colectarea de la orădeni a obiectelor de uz casnic şi gospodăresc uzate, altele decât aparatele electrice şi electronice.

Campania vizează de la piese de mobilier şi mochete până la biciclete şi materiale textile. În cadrul acţiunii nu se vor colecta deşeurile din amenajări interioare sau cele rezultate din curăţenia pivniţelor şi a podurilor.

Pentru colectarea obiectelor uzate municipalitatea a împărţit oraşul în şapte zone distincte în care a stabilit 33 de puncte de colectare. Acestea vor fi salubrizate succesiv.

Conform unui comunicat al municipalităţii orădenii sunt rugaţi să depună lucrurile de care vor să scape din casă, în locurile stabilite, cât mai aproape de bordura trotuarului, fără a îngreuna circulaţia, cel târziu cu o zi înaintea datei anunţate pentru ridicarea acestora conform programării făcute de Primărie.

După încheierea campaniei de curăţenie depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public se va sancţiona contravenţional potrivit Regulamentului de salubritate al municipiului Oradea. Ridicarea acestor deşeuri de pe domeniul public se va face pe cheltuiala celor care le-au aruncat în cazul în care au fost prinşi, ori pe cea a asociaţiei de proprietari în cazul în care aceştia au rămas necunoscuţi.