Doi judoka legitimaţi la CSM Oradea sunt printre sportivii care îşi propun să se califice la JO Paris 2024. Este vorba despre Alex Creţ, care a obtinut medalia de bronz la Campionatele Mondiale de juniori ce s-au desfăşurat la Guayaquil (Ecuador), şi de Ioan Dzitac, care în 2022 a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene de juniori, organizate la Praga.

Recent, ei şi-au îndeplinit un vis, acela de a se antrena la Institutul Kodokan, cunoscut ca templul judoului mondial.

Aflaţi într-un program intens de antrenament şi sustinuţi de Federaţia Română de Judo şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, cei doi orădeni au participat în perioada 5 - 9 decembrie la Stagiul Internaţional de pregătire organizat sub egida Federației Internaţionale de Judo în Japonia, la Tokyo, chiar în cadrul Institutului de Judo de la Kodokan.

„Antrenamentele s-au desfăşurat în imensul Dojo (sala de antrenamente, dar şi de competiţii). Dojo este împrejmuit de tribune şi este situat la ultimul etaj al renumitului Institut Kodokan, la etajul 7. În cadrul Institutului se umblă fără încălţăminte în picioare, ordinea şi curăţenia fiind impecabile. Pentru orădenii Alex Creţ şi Ioan Dzitac, participarea la acest stagiu internaţional a fost cu siguranţă un vis împlinit", a transmis antrenorul Emil Morar, care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo.