Aveţi propuneri pentru dezvoltarea oraşului? E timpul să vă faceţi auzit! Primăria organizează miercuri de la ora 17, în sala mare a Primăriei, o dezbatere publică pe marginea proiectului strategiei de dezvoltare a oraşului în perioada 2014 - 2020.

Strategia schiţată de municipalitate cuprinde 44 de obiective şi 19 proiecte majore împărţite în 5 domenii de intervenţie de la infrastructură, transport şi mediu la administraţie publică şi turism.

Printre proiectele importante cuprinse în strategie se numără: construirea drumului de centură delimitate de giraţia din Calea Sântandreiului şi Şoseaua Borşului cu continuare până la intrarea în Biharia, realizarea unui pasaj subteran pe Piaţa Gojdu, extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canal în Oradea, construcţia unui ambulatoriu pentru Spitalul Judeţean şi a unui corp administrativ pentru Spitalul Municipal, reabilitarea unor clădiri importante precum Primăria, Casa Darvas la Roche sau Staţionarul II al Spitalului Judeţean Oradea, realizarea unui centru logistic intermodal în Episcopia Bihor sau extinderea liniei tramvai din Calea Aradului spre Universitate şi depoul din strada Atelierelor.

Vezi pe această temă şi "Planuri de milioane: Municipalitatea supune dezbaterii publice o strategie de dezvoltare locală cu proiecte de peste 200 milioane euro"