Cea mai simplă modalitate de a-ți menține o stare de sănătate optimă este aceea de a face mișcare, iar în acest sens Clubul Lions Oradea alături, de partenerii săi, invită orădenii să participe duminică, 29 septembrie, chiar de Ziua Mondială a Inimii, de la ora 10, pe pista de alergare din incinta Bazei Sportive Antonio Alexe, la o nouă ediție a Crosului Inimă de Leu.

De mai bine de 26 de ani, Clubul Lions Oradea se implică prin diverse acțiuni, în mod constant, în comunitate. Una dintre aceste acțiuni este Crosul Inimă de Leu, un concurs de alergare destinat tuturor, indiferent de vârstă, care are drept scop conștientizarea importanței mișcării pentru sănătate. Cel care a fost inițiatorul acestui proiect și care se implică de fiecare dată în mod personal în buna desfășurare a acestuia este renumitul cardiolog orădean prof. univ. dr. Mircea Popescu.

Organizatorii își doresc ca la startul acestei întreceri prezența să fie cât mai numeroasă și, din acest motiv nu se va pune accent pe premiere. Un concurs dotat cu premii consistente ar putea atrage la start sportivii de performanță, iar această stare de fapt ar limita enorm șansele de câștig ale alergătorilor amatori.

Mişcarea, importantă pentru sănătate

„Ne dorim să încurajăm cât mai mulți oameni să facă mișcare, să conștientizeze importanța ei pentru sănătate și totodată să simtă că au șanse la victorie, din acest motiv nu vom pune accent pe premiere, care ar motiva sportivii de performanță să concureze”, a declarat Marius Vlad Pop, președintele Lions Oradea.

În organizarea acestei competiții, care an de an se bucură de o participare tot mai numeroasă, mai este implicată Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, Lions 22 Oradea (președinte Diana Creivean) și Leo Black Eagle (președinte Alexandru Slăvescu). Leo Black Eagle este organizația de tineret a Clubului Lions Oradea care are aproximativ 150 de membri mereu implicați în acțiuni comunitare.

Se promovează activităţile fizice la toate categoriile de vârstă

„Scopul Crosului Inimă de Leu este promovarea activității fizice la persoanele de toate vârstele având ca obiectiv reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare. Toți participanții vor argumenta prin exemplul lor un stil de viață sănătos și necesitatea sportului și a educației fizice pentru sănătate. Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) demonstrează că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În prezent asistăm la o creștere alarmantă a inactivității fizice și a obezității care, alături de fumat, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și dislipidemia sunt principalii factori de risc pentru evenimentele cardiovasculare majore”, au mai transmis organizatorii.

Cum toate persoanele de orice vârstă sunt invitate să participe la această întrecere, organizatorii au stabilit şase categorii de vârstă, atât la feminin cât și masculin, după cum urmează: copii până la 6 ani, copii 7-9 ani, copii 10-13 ani, copii 14-17 ani, adulți 18-35 ani și master +35 ani.

Participanții vor fi recompensați cu diplome, cupe și medalii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!