Cea de-a treia ediţie a evenimentului caritabil "Alergăm împreună la fapte bune pentru autism" a reunit în Parcul I.C. Brătianu din Oradea pasionaţii de mişcare, care au alergat şi au donat pentru două cauze nobile: copiii cu autism înregistrați în Asociaţia SOS Autism Bihor şi micuţul Cezar Andrei, diagnosticat cu sindromul Angelman.

După ce micuții cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani s-au întrecut în Ştafeta Veselă, a urmat Crossul Copiilor, pentru cei un pic mai mari, de 8-14 ani, după care a venit rândul echipelor de familie să se întreacă în Ştafeta Family. Aici fiecare dintre cei trei membri ai echipei au alergat câte 1.000 de metri.

Cea mai disputată a fost Ştafeta Mixtă, unde au participat 14 echipe, fiecare cu câte patru membri, care au alergat tot câte 1.000 de metri.

Printre participanţi s-au numărat nume cunoscute din sportul bihorean, precum Marcel Laza, Laviniu Chiş, Dorina Korozsi şi Octavian Şovre. Au fost însă şi reprezentanţi ai mai multor instituţii sau firme bihorene. Astfel, au format echipe şi cei de la Jandarmeria Oradea şi Penitenciarul Oradea.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi din lumea politică şi administrativă, precum Florica Cherecheş sau Arina Moş, aceasta din urmă implicată şi în organizare. De altfel, Arina Moş a venit şi cu o surpriză pentru Asociaţia SOS Autism Bihor: un artist din Iaşi care a întreținut atmosfera, alături de tânărul orădean Andrei Arad.

"Am alergat, am dansat, am donat, Am fost din nou Împreună la fapte bune pentru autism. Satisfacţia supremă a oricăruia dintre cei care organizează evenimente caritabile e să constate că o mare masă de oameni rezonează cu cauza nobilă a acţiunii caritabile, toţi mobilizaţi de dorinţa de a fi părtaşi la actul de bine. Mulţumesc tuturor, împreună am făcut totul remarcabil!", a transmis, ulterior, Karmen Chimerel, preşedinta Asociaţiei Club Sportiv Progress Oradea, principalul organizator al evenimentului, împreună cu Primăria Municipiului Oradea.

"A fost un bun prilej de a strânge comunitatea împreună pentru a ajuta, dar şi pentru a da un semnal în comunitate că sportul înseamnă sănatate. Sportul, alergarea trebuie să devină un mod de viaţă, acest lucru fiind foarte important de transmis în special copiilor, astfel încât să ajungă să facă mişcare", a mai precizat Karmen Chimerel.

Conform acesteia, de pe urma acţiunii din 27 mai s-au strâns aproximativ 20.000 de lei, care vor ajuta la plata terapiilor copiilor cu autism de la Asociaţia SOS Autism Bihor. De asemenea, pentru micuţul Cezar Andrei s-au adunat 2.500 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!