Desfăşurată timp de două zile la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, ediţia din acest an a Cupei Digi la înot a consemnat dominarea tinerilor sportivi de la cluburile orădene CSM şi CS Crişul. Astfel, dacă sportivii clubului organizator, CSM au reuşit să cucerească peste 30 de medalii, cei de la Crişul şi-au adjudecat 24 de medalii, iar în proba de ştafetă a oraşelor, înotătorii de la cele două cluburi orădene au ocupat prima poziţie.

Principalii performeri au fost Ingrid Huszar de la clubul Crişul, care şi-a adjudecat patru medalii de aur, la cele patru probe de la 100 de metri, liber, spate, bras şi fluture, respectiv Ştefan Duca (foto stânga), de la CSM Oradea, cu trei medalii de aur, la liber, bras şi spate, şi una de argint, la fluture.

Pe lângă aceştia, alţi sportivi de la cele două cluburi orădene au avut mai multe clasări pe podium, după cum urmează:

- Sebastian Buzlea (Crişul), cu 4 medalii (2 de aur, la liber şi fluture, şi 2 de argint, la bras şi spate);

- Anastasia Bako (CSM Oradea) (foto dreapta), cu 4 medalii (2 aur, la bras şi spate, şi 2 de argint, la liber şi fluture);

- Iris Samuilă (CSM Oradea), cu 3 medalii de aur (la liber, fluture şi spate);

- Csenge Kemecsei (CS Crişul), cu 3 medalii (una de aur, la liber, şi 2 de argint, la spate şi fluture);

- Ioana Buzlea (CS Crişul), cu 3 medalii (una de aur, la bras, şi 2 de argint, la spate şi fluture);

- Dominic Takacs (CSM Oradea), cu 2 medalii de aur (la liber şi fluture).

În clasamentul pe medalii, cele două cluburi orădene, CSM şi CS Crişul, s-au situat, în această ordine, pe primele trei locuri. La fel, în proba de ştafetă a oraşelor, din 12 echipe, reprezentând Satu Mare, Tg. Mureş, Arad, Piteşti, Bucureşti, Turda, Baia Mare, Oradea, Timişoara, Berettyóújfalu şi Miskolc, selecţionata orădeană, formată din sportivi de la CSM şi Crişul, au ocupat prima poziţie.

"Cupa Digi este concursul care s-a înfiinţat din dorinţa de a ajuta copii şi ai duce spre marea performanţă, în care ne-am obţinut rezultatele scontate, aflându-ne la început de sezon de pregătire pentru Campionatul Naţional din noiembrie, care va avea loc la Bacău, unde avem speranţe ca Ştefan Duca să devină campion la poliatlon, la fel şi Anastasia Bako", a declarat, după concurs, Remus Oros, antrenorul clubului CSM, prinicipalul organizator".