Ediţia a II-a a Turului Ciclist al Bihorului s-a deschis joi, odată cu organizarea primelor evenimente conexe. Astfel, după întrecerile copiilor de la Cupa Carcover Racing Kids, a urmat un Show Trial, iar seara a avut loc prezentarea echipelor participante.

Pentru început au fost prezentate tricourile distinctive. Astfel, tricoul galben, care va fi purtat de cel mai bun ciclist al competiţiei este susţinut de firma Bellotto, tricoul alb, aferent liderului în clasamentul general pe puncte, este sponsorizat de Consiliul Judeţean Bihor, tricoul verde, pentru liderul din clasamentul căţărătorilor, este susţinut de Fizik, tricoul roşu, pentru liderul din clasamentul sprinterilor va avea inscripţionat pe el Visit Oradea, iar tricoul portocaliu, pentru liderul în clasamentul U23, este susţinut de Carcover.

Apoi, după ce comisarul Federaţiei Internaţionale a luat cuvântul, au fost prezentate, pe rând echipele participante, mai puţin cele care nu au ajuns încă, aşa cum a fost cazul echipei române Tuşnad Drag Cycling Team.

A fost prezentă însă cealaltă echipă din România participantă, CSA Steaua Bucureşti, care-l are în componenţă şi pe tânărul marghitean Horvath Roland, singurul bihorean participant, dar şi pe Daniel Crista, de la care se aşteaptă un rezultat bun.

Între echipele participante se numără şi formaţia naţională a Republicii Moldova, dar şi 5 echipe din Italia, 3 din Ungaria, respectiv câte două din Cehia, Grecia şi Serbia. Mai sunt prezente echipe din SUA, Ucraina, Bulgaria, Austria, Slovacia, Marea Britanie şi Turcia.

Marea favorită a competiţei este şi-n acest an echipa italiană Androni Sidermec Bottechia, câştigătoarea titlului de cea mai bună echipă de la prima ediţie, de anul trecut.

Întrecerile propriu zise vor debuta vineri, de la ora 12, când tot în Piaţa Unirii din Oradea se va da startul primei etape. Va fi şi cea mai lungă etapă, de 180 km, care va urma traseul: Oradea – Aleşd – Bratca – Pocola – Băile Felix – Oradea.

Până la sosirea cicliştilor din prima etapă, prevăzută pentru ora 16:20, vineri, în Piaţa Unirii din Oradea vor continua evenimentele conexe. Astfel, imediat după start, de la ora 12:30 va avea loc  un MiniCamp Baschet CSM Oradea, iar apoi de la ora 15:00, un nou Show Trial.