Scrisoarea are forma unei treimi dintr-o coală de format A4, care începe cu adresarea "Dragă Domle şi Doamno" şi continuă cu introducerea "Pe 22 noiembrie, oamenii din România va vota pentru un nou preşedinte".

Textul este plin de greşeli gramaticale şi are un mesaj care aruncă în derizoriu mesajele electorale ale PSD, discreditându-le: "Eu vă spun că nui aşa PROSTĂNAC cum l-a făcut Iliescu, nui cu nasul pe sus ca arogantul ăla de Năstase, e mai rău: e băiat ascultător! Să vedeţi cum îl ascultă pe Hrebe!".

În final, "autorul" scrisorii arată că "Îl cunosc ca pe frate miu şi vă rog io să votaţi că ca el nu e altu şi vă garantez io Vanghelie. Votează pentru o Românie deşteaptă!".

Contactat de eBihoreanul.ro, preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, şi-a declarat convingerea că materialele electorale anti-Geoană îi au ca autori pe membrii PDL. "În stilul cunoscut, gaşca de la PDL se luptă nu cu candidatul PSD, ci cu alţi membri ai partidului", a spus senatorul Mang. Liderul social-democraţilor bihoreni a adăugat că "în mod sigur, noi nu vom proceda la fel şi nu ne vom lupta cu Videanu, cu Udrea, cu Berceanu sau cu Ridzi, ci cu Traian Băsescu. El a intrat în turul al doilea, şi cu el vom lupta".

De asemenea, preşedintele PSD Bihor a declarat că va anunţa Biroul Electoral Judeţean "asupra modului în care PDL înţelege să-şi facă campania electorală".

Materiale care parodiază mesajele PSD au fost răspândite în Oradea şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, săptămâna trecută. Respectivele afişe îl înfăţişau pe Mircea Geoană înconjurat de Adrian Năstase, Ion Iliescu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc, având menţiunea "Geoană preşedinte, Iliescu preşedinte, Năstase preşedinte, Voiculescu preşedinte, Vântu preşedinte, Vanghelie preşedinte, Hrebenciuc preşedinte".

Cu toate că şi sâmbătă a sesizat BEJ Bihor şi Poliţia Municipiului Oradea, sesizarea PSD a rămas nesoluţionată.