Primăria încurajează plata impozitelor online! Începând din 2019, orădenii care îşi vor plăti impozitele online vor beneficia de o bonificaţie de 8%, de două ori mai mare decât cea acordată persoanelor fizice şi juridice care îşi sting obligaţiile fiscale la ghişeele din Primărie sau prin Poştă.

"Vom majora bonificaţia acordată persoanelor fizice şi juridice de la 5% la 8% pentru cei care îşi sting obligaţiile fiscale online, prin portalul oradea.ro sau ghişeul.ro, şi o vom reduce la 4% în cazul celor care îşi sting obligaţiile fiscale prin plata la ghişeu sau prin Poştă", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul adjunct al Direcţiei Economice, Sorin Iacob.

Municipalitatea va continua şi anul viitor să acorde, prin tragere la sorţi, cupoane pentru acces gratuit la aquapark-ul Nymphaea şi intenţionează să lanseze o aplicaţie de informare a orădenilor prin SMS cu privire la impozitele datorate.

În ceea ce priveşte cuantumul acestora, Iacob a declarat că în 2019 orădenii vor avea de plătit taxe şi impozite la acelaşi nivel din 2018, chiar dacă municipalitatea este obligată prin lege să aplice rata inflaţiei.

"În 2019 vom aplica o diminuare a impozitelor cu procentul de 1,34%, cât este rata inflaţiei, astfel încât sumele datorate să rămână la nivelul de anul acesta", a declarat directorul.

Măsura a fost luată ţinând cont de faptul că impozitele orădenilor au fost majorate anul acesta.