Orădenii cer municipalităţii redeschiderea Orăşelului Copiilor din cartierul Rogerius, ţinut sub lacăt din martie 2020.

"Mai mare ruşinea!"

Solicitanţii insistă pentru reluarea activităţii locului de joacă pentru copii având în vedere că micuţii au intrat în vacanţa mare.

"Nu înţeleg de ce Primăria ţine închis acel spaţiu. Copiii au nevoie de el ca să se joace", a reclamat o mămică BIHOREANULUI.

Orădenii sunt de părere că funcţionarea unui centru de vaccinare în clădirea din Orăşelul Copiilor nu este un argument pentru ca tot spaţiul să fie ţinut închis.

"Chiar dacă mai funcţionează centrul de vaccinare, se poate amenaja o trecere prin circuitul lateral", a mai spus femeia.

Locuitorii zonei spun că Orăşelul Copiilor trebuie redeschis având în vedere că, cu excepţia parcurilor Magnoliei şi Olosig, ambele pline de copii, micuţii din cel mai aglomerat cartier orădean nu au unde să se joace.

"Vin seara copiii, se uită la terenul de baschet şi la aparatele de joacă cum stau goale şi pleacă. Mai mare ruşinea!", spune un riveran.

Ori centru de vaccinare, ori loc de joacă!

Contactaţi de BIHOREANUL reprezentanţii municipalităţii au declarat că reluarea activităţii Orăşelului Copiilor poate avea loc doar după închiderea centrului de vaccinare de aici.

"Fluxurile de circulaţie pe zona de vaccinare sunt extrem de stricte. Nu putem amesteca acest tip de activitate cu cea de joacă pentru copii", a spus city-managerul Mihai Jurca.

Managerul public al oraşului a declarat că varianta izolării clădirii în care funcţionează centrul de vaccinare de restul parcului prin garduri separatoare nu este una viabilă.

"Chiar dacă am monta un gard separator, rămâne problema toaletei. Copiii care vin la joacă în orăşel trebuie să aibă la dispoziţie toalete, ori cele din centrul de vaccinare sunt rezervate pentru personal şi pentru cei care vin să se vaccineze. Nu pot lăsa acolo oameni din afară", a declarat Jurca.

Primăria a cerut închiderea centrului...

City managerul Mihai Jurca spune că Primăria a făcut deja demersuri pentru închiderea centrului de vaccinare şi redeschiderea Orăşelului Copiilor.

"Am solicitat Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare suspendarea activităţii centrului încă de acum două săptămâni, având în vedere că mai există unul de acest gen la Spitalul Pelican, în imediata vecinătate, şi că numărul persoanelor care vin să se vaccineze este în scădere. Deocamdată nu am primit niciun răspuns. Vom mai insista", a spus Jurca.

Potrivit city-managerului, odată primit acceptul pentru suspendarea activităţii centrului de vaccinare, Orăşelul Copiilor îşi va relua activitatea în câteva zile. "Avem nevoie de două sau trei zile pentru evacuarea paturilor şi amenajărilor făcute în incinta clădirii şi depozitarea lor astfel încât dacă va fi nevoie de ele în toamnă să le putem readuce la loc în cel mai scurt timp", a declarat aceasta.

Orăşelul Copiilor a fost închis publicului începând din 13 martie 2020, odată cu mai multe baze sportive cum ar fi cea din Ioşia sau Bazinul Crişul.