Viitorul se hotărăşte acum! Orădenii interesaţi de modul în care se va schimba faţa oraşului în următorii zece ani pot lua parte joi la consultarea publică cu tema "Conceptul general de dezvoltare urbană, Masterplanul Oradea 2030". Dezbaterea va avea loc de la ora 16 în sala mare a Primăriei.

Potrivit anunţului făcut de conducerea municipalităţii, la întâlnire sunt aşteptaţi toţi cei care prin propuneri şi sugestii pot contribui la îmbunătăţirea proiectului.

Printre sugestiile făcute de realizatorii masterplanului care va sta la baza viitorului PUG se numără idei şocante precum demolarea unui şir de case de pe străzile Avram Iancu şi Sucevei pentru fluidizarea traficului în centrul oraşului şi propuneri îndrăzneţe cum ar fi construcţia unui al doilea inel ocolitor al oraşului cu începere din sensul giratoriu din Calea Sântandreiului care să traverseze câmpurile cu ieşire în şoseaua Borşului după traversarea Crişului Repede pe un nou pod rutier.

Pe lista recomandărilor se mai numără amenajarea de parcări supraterane pe terenurile de sport ale şcolilor din cartierele aglomerate, copiii urmând să se joace de-asupra acestora, amenajarea de piste de biciclete de-a lungul cursurilor de apă şi amenajarea a două autorgări pentru preluarea traficului interjudeţean în Piaţa Bucureşti şi strada Nufărului.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Ce facem cu Oradea? Planul Urbanistic General, care dă linia dezvoltării oraşului, se află în dezbatere publică"