Satul Herneacova de lângă localitatea Recaş, din judeţul Timiş, a fost gazda tradiţionalului concurs de Mountain Bike XCO.

Organizat pe renumitul "Domeniu Herneacova", concursul a atras un număr record de paticipanţi care, pe lângă caniculă (40 de grade la umbră), au avut de înfruntat un traseu dificil, cu urcări abrupte şi multe viraje strânse, însă un traseu abordabil pentru majoritatea concurenţilor.

Cicliştii echipei orădene CarCover Racing Team au avut o comportare excelentă, impunându-se la clasa regină Open, atât la masculin, prin marele favorit, Raul Sînza, cât şi la feminin, prin Bereczki Eszter, orădeanca fiind urmată de colega ei de echipă Lupuj Noemi.

Pe lângă succesele de la Open, orădenii au mai urcat pe podium prin Jusazs David (locul 2 la seniori) şi Mura Istvan (locul 2 la 30-39 de ani), în vreme ce Keckes David a sosit al IV-lea (la clasa 18-29 ani).

Component al echipei naţionale de cadeţi, Dragoş Maliţa a fost din nou "ghinionistul" de serviciu. El a ratat prezenţa pe podium din cauza unei noi probleme tehnice.