Ultima etapă, din acest sezon, a Campionatului RoSbk, a avut loc pe un circuit mai puțin frecventat de piloții romani, circuit aflat în apropierea orașului Rijeka din Croația. Proprietarii circuitului anunțaseră la începutul sezonului că vor schimba suprafața asfaltică, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Cu toate acestea, circuitul, aflat în anii 80 în calendarul Moto GP, a avut, după cum susțin organizatorii, o aderență mai bună decât alte circuite nou construite.

La clasa Supersport 600 cmc, Janos Chrobak (fost pilot în circuitul mondial) a condus cursa, desfășurată pe o ploaie torențială, de la start până la sosire. Nu a lăsat nicio șansă adversarilor din spatele său. Pilotul echipei CarCover Racing Team a fost urmat de un orădean care concurează pe cont propriu, Pap Bela. Acesta s-a clasat pe locul secund după ce a reușit să treacă de Silviu Simuț.

La un moment dat, între Pap și Simuț apăruse și un alt pilot de la CarCover, Silvio Muzzalupo care avea să piardă însă podiumul la câteva sutimi de secundă și să vină pe locul IV. Campion la GP 600 Rookies, Cristian Ghitea a concurat la Supersport, clasându-se pe locul V.

La Superbike, Gyorgy Vigh, virtual campion, a avut proverbialul start foarte bun și păstrat o distanță suficient de mare față de urmăritori pentru a obține un nou succes. Israelianul Barda Gal a ocupat poziția secundă mult timp, dar a fost devansat de Alexandru Szekey, într-un duel nu numai pentru locul secund în cursa din Croația, ci și în cea pentru poziția a doua în ierarhia generală.


Iată clasamentele finale RoSBK pe 2017:

Supersport 600 cmc:

1. Janos Chrobak(CarCover Racing Team Oradea) 111 pct

2. Papp Bela 100 pct

3. Aron Romocea (Pascotă Team) 78 pct

4. SilvioMuzzalupo (CarCover Racing Team) 58 pct

5. Ionel Pascotă (Pascotă Team) 45 pct

6. Laci Pentek (Rozsdas Team Oradea) 35 pct

Superbike Challenge (1.000 cmc):

1. Gyorgy Vig (CarCover Racing Team Oradea) 117 pct

2. Alex Szekely (Team 33 Cluj) 86 pct

3. Barda Gal (Ducati Israel) 67 pct

4. Răzvan Ponoran (Team 33 Cluj) 67

GP 600 Rookies:

1. Cristian Ghitea (Carcover Racing Team Oradea) 59 pct

2. Ali EfeYegin (Turcia) 25pct

3. Septimiu Popa 23 pct

4. KeremUcar (Turcia) 20 pct