Echipa de ciclism CarCover Racing Team Oradea, a participat în perioada 6-7 mai la Avrig Mountain Bike Race, competiție din cadrul Cupei Naționale de Mountain Bike Maraton. Participarea orădeană și-a lăsat amprenta asupra competiției, sportivii numărându-se printre principalii performeri ai cursei desfășurate într-un peisaj superb.

În prima zi a competiției, în mult așteptata cursă de XCE (cross- country) la clasa Elite (open), orădeanul Raul Sânza, încă junior, a obținut medalia de argint clasându-se, după campionul național Ede Molnar, dar înaintea lui Lucian Logigan (abia întors de la Absa Cape Epic, cel mai renumit maraton din lume).

La clasa Amatori (open) sportivii orădeni au obținut bronzul, prin Dávid Kecskés și locul 5 prin Imre Böszörményi, performanțe surpriză, întrucât cei doi nu se pregătesc pentru astfel de concursuri „rapide”.

Apoi, duminică s-a desfășurat cursa pe traseu lung, maratonul, cu o distanță de 81 km și o diferență de nivel de peste 2.000 de metri. Traseul, care a ajuns la o altitudine de peste 1.200 de metri, a fost extrem de dificil, cu mult noroi, coborâri tehnice și pante abrupte, care au solicitat la maximum competitorii. În lupta lor contra-cronometru, sportivii au putut măcar admira panorame de excepție ale Țării Oltului și ale Munților Făgăraș.

La clasa supremă, Elite, Marton Blazso, antrenorul echipei orădene CarCover Racing Team, s-a situat pe locul secund, la mai puțin de un minut după învingătorul cursei, Árpád Kelemen (NoMad Merida CST) dar înaintea lui Bogdan Duca (Scott Geiger Team). La Amatori, Dávid Kecskés a sosit pe locul 5 iar Imre Böszörményi pe 6.

Cursa pe traseu scurt, 45 km cu 950 m diferență de nivel, l-a avut ca învingător pe Raul Sânza, orădeanul conducând cursa de la început până la final, în timp ce Lupuj Noemi a câștigat competiția feminină. Mura Istvan a fost cel mai rapid la categoria 30-39 de ani, iar ceilalți orădeni au obținut, la această probă, următoarele rezultate: Dragoș Malița - locul 7, Dávid Juhász –locul 9, ambii la juniori, în vreme ce Flavius Stanca s-a situat pe locul 11 la categoria 30-39 de ani.

Altfel, marea speranță a clubului orădean, Raul Sânza a plecat, după concursul din județul Sibiu, la o competiție internațională în Bulgaria, alături de lotul național al României.