Cicliştii orădeni s-au aflat printre concurenţii care au dominat întrecerile primei etape a Cupei României la ciclocros, competiţie care s-a desfăşurat pe data de 21 octombrie sub denumirea de Porolissum CX Challenge şi care a cuprins atât o cursă de ciclocros cât şi una de MTB, pentru cei care nu deţin o bicicletă de ciclocros.

Etapa a fost organizată lângă Porolissum, vechiul oraş roman stabilit ca tabără militară în anul 106 DC în timpul războaielor daco-romane ale lui Traian, o zonă plină de istorie cu construcţii ce au dăinuit peste 2000 de ani.

La start s-au adunat sportivi din toată ţara pregătiţi să se afirme în Cupa României de ciclocros, pe un traseu nu foarte tehnic, dar rapid, punând la încercare forţa concurenţilor. Traseul a avut mai multe pante descendente şi ascendente, care au putut fi abordate în forţă, dar şi o urcare cu push-bike, la care concurenţii au fost nevoiţi să-şi ia în spate materialul de concurs, "spre deosebire de cealaltă urcare abruptă, unde era obligatoriu să stea în pedale şi să urce panta. Nu au absentat scândurile de 20-30 cm înălţime peste care concurenţii ori au sărit în bunny-hop ori au trecut bicicletele în braţe ca nişte "gentlemeni"", după cum a precizat unul dintre concurenţii orădeni.

Echipa Carcover Racing Team s-a prezentat la start cu Raul Sînza la categoria U23, fiind primul său concurs la noua categorie de vârstă. El a reuşit să se impună, în clasamentul general împărţind locul 1 cu reprezentantul categoriei Elite, Madaras Attila.

La fete Bereczki Eszter a reuşit să acapareze totul. A învins în cursa de  CX atât la junioare cât şi la general, dar şi în cursa de MTB, unde a dominat concursul de la start până la finish. Lupuj Noemi a secundat-o, obţinând locul II în cursa de CX la categoria de vârstă ceea ce i-a adus locul III în ierarhia generală a fetelor. De asemenea, Kecskes David a venit pe locul 6, iar Flavius Stanca pe locul 12 în cursa de CX la categoria amatori. A doua etapă din Cupa Naţională de ciclocros e programată sâmbătă, 28 octombrie pe pista Alfa din Arad.