Sportivii orădeni de la clubul Shogunul au reuşit să cucerească şase medalii la întrecerile celei de-a XI-a ediţie a Cupei Memoriale "Michala Bozogáňa" la Karate, competiţie care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, în Slovacia, la Košice.

Competiţia s-a desfăşurat în memoria unui sportiv de numai 12 ani, care s-a stins din viaţă acum 11 ani.

La întreceri au participat 400 de sportivi, proveniţi din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Ucraina şi România.

Echipa de karate shotokan a Clubului Sportiv Shogunul Oradea, pregatită de prof. Vaida Ioan 8 Dan Karate şi Vaida Elena 4 Dan Karate, a deplasat un lot de 20 de sportivi, reuşind să îşi adjudece 6 medalii. Dintre acestea una a fost de aur, una de argint şi patru de bronz.

Medalia de aur a fost cucerită la categoria băieţilor  de 10-11 ani, în proba de kumite -40 kg, prin sportivul Luca Lalescu. Argintul a fost adjudecat tot la băieţi, la 10-11 ani, în proba de kumite +40 kg, prin sportivul Moldovan Răzvan.

Pe locul III şi în posesia medaliilor de bronz au intrat fetele de la categoria 10-11 ani, Isabel Filimon, în cadrul probei de kumite + 40 kg, şi Szabo Sara, la kumite - 40 kg. De asemenea, la categoria 8-9 ani, Irhazi Ingrid, în cadrul probei de kumite + 35 kg.

Cea de-a patra medalie de bronz a echipei orădene a fost adjudecată totuşi de un băiat, Denis Donea, la categoria 8-9 ani, în proba de kumite + 35 kg.

După întoarcerea în ţară, echipa bihoreană a intrat deja în pregatiri pentru competiţiile viitoare, care vor avea loc în lunile februarie şi martie în Serbia, Ungaria şi Croaţia.