Clubul orădean CS Wolf a avut 11 sportivi în echipa naţională a României care a participat la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru pre juniori, juniori şi seniori, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 17 - 21 aprilie în Polonia, la Lublin. 

Evenimentul a reunit nu mai puţin de 839 de competitori din 31 de ţări, care s-au întrecut la probele de tull, luptă, luptă tradiţională, tehnici speciale, spargeri forţă, atât la individual cât şi la echipe. 

Cu cele 9 medalii de aur, 17 de argint şi 19 de bronz, România a încheiat acest campionat pe locul 3 în clasamentul general al rezultatelor. De asemenea, titlul de cea mai bună echipă de pre juniori masculin a fost adjudecat de echipa ţării noastre.

Din echipa naţională au făcut parte şi 11 sportivi ai Clubului Sportiv Wolf Oradea, care la rândul lor au contribuit la obţinerea rezultatelor mai sus menţionate cu 2 medalii de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.

Locul 1 şi titlul de campion european şi l-au adjudecat Daria Gui, Larisa Cornea şi Denisa Gui, în cadrul probei de tehnici speciale echipe pre juniori feminin, respectiv Alex Tálinger la spargeri forţă echipe seniori masculin.

Pe locul 2 s-au clasat: Daria Gui, de două ori, la tehnici speciale individual pre juniori feminin şi la luptă individual pre juniori feminin - 52 kg; Molnár Balázs la luptă individual juniori masculin - 65 kg; Barbara Simon la spargeri forţă echipe juniori feminin; Casandra Cornea la tehnici speciale echipe seniori feminin şi Luca Cornea la tehnici speciale echipe juniori masculin.

În fine, pe poziţia a treia şi în posesia medaliilor de bronz au intrat: Bajgyik Baranyi Botond la luptă individual juniori masculin - 70 kg, Christian Toromba la luptă individual pre juniori masculin - 45 kg, Denisa Gui la luptă individual pre juniori feminin - 48 kg, Casandra Cornea la tull echipe seniori feminin, Daria Gui, Larisa Cornea şi Denisa Gui la tull echipe pre juniori feminin şi luptă echipe pre juniori feminin.

În ceea ce-l priveşte pe Kalmár Erik, deşi a avut o prestaţie foarte bună, de data aceasta nu a reuşit să urce pe podium.

"A fost un campionat cu cel mai înalt nivel tehnic din ultimii ani, cu sportivi extrem de bine pregătiţi la toate probele de concurs, astfel că fiecare medalie câştigată este foarte preţioasă, fiind câştigată prin multă muncă şi perseverenţă. Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor, felicitări Federaţiei Române de Taekwon-do ITF! Clubul Sportiv Wolf Oradea mulţumeşte pentru ajutorul financiar Federaţiei, sponsorilor şi nu în ultimul rând părinţilor!", a transmis conducerea clubului orădean, printr-un comunicatde presă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!