Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit în weekend întrecerile Finalei Campionatului National de Judo pentru Tineret, individual. Competiţia, care a reunit la start 140 de sportivi, atât în probele masculine cât şi cele feminine, a fost organizată de CSM Oradea, împreună cu Federaţia Română de Judo, la standarde de nivel internaţional. De asemenea, şi sportivii de la câteva categorii de greutate au reuşit să ofere întâlniri echilibrate şi de o bună factură tehnico-tactică.

În ceea ce-i priveşte pe judoka orădeni, aceştia s-au numărat printre protagoniştii competiţiei, ei reuşind să obţină şase medalii, dintre care două de aur, ceea ce înseamnă şi două titluri de campioni naţionali. Ca urmare a acestui palmares, judoka de la CSM Oradea s-au clasat pe primul loc în ierarhia cluburilor la masculin şi pe poziţia secundă în clasamentul general (masculin + feminin).

Principalii performeri s-au dovedit a fi Adrian Olaru, care a ocupat locul I la categoria 66 kg, şi Alex George Creţ, medaliat şi el cu aur la categoria 100 kg.

Pe locul II şi în posesia medaliilor de argint au intrat Alexandru Popa, la 60 kg, şi Claudiu Neagu, în limitele categoriei 66 kg.

Celelalte două medalii au fost de bronz şi au fost adjudecate de Robert Boldiş, la categoria 66 kg, şi David Fodor, în limitele categoriei 73 kg.

Alţi câţiva sportivi orădeni au avut evoluţii meritorii, câştigând câteva meciuri importante, dar în final au ratat podiumul. Astfel, Mircea Tomescu s-a clasat al V-lea la categoria 60 kg, iar Cristian Penisoara, la 66 kg, şi Cristian Popa, la 73 kg, au ocupat poziţia a VII-a.

De precizat însă că toţi sportivii orădeni, cu excepţia lui Adrian Olaru, sunt juniori, adică foarte tineri, ei mai având încă 3-4 ani de luptat la această categorie de vârstă. Ei sunt pregătiţi de profesorii Laszlo Szoke, Dan Fâşie şi Emil Morar.

În întrecerea feminină au fost prezente şi trei sportive tinere de la LPS Bihorul Oradea, care au reuşit să ajungă doar în apropierea podiumului. Astfel, Şarolta Lungu, la 70 kg, şi Bianca Suciu, în limitele categoriei 78 kg, au ocupat locul al V-lea, iar Carina Jurca, la +78 kg, s-a situat pe locul 7.

Fetele sunt pregătite la LPS Bihorul de profesorii Olimpia Ianc şi Alexandru Goncearenco.

Pe lângă o asistenţă destul de numeroasă din partea iubitorilor de judo, în marea lor majoritate părinţi, fraţi, bunici, practicanţi sau foşti practicanţi ai  acestui sport, Finala de la Oradea s-a bucurat şi de prezenţa întregii conduceri a Federaţiei Române de Judo, în frunte cu preşedintele Cozmin Guşă, precum şi de prezenţa fostului campion mondial, în prezent director sportiv în Federaţia Internaţională de Judo, orădeanul Florin Lascău.