În perioada 24-25 septembrie, Ploieştiul a fost capitala judo-ului românesc, acolo desfăşurându-se Finalele Campionatului Naţional pentru echipele de juniorii II (U18), în prima zi de întreceri, respectiv Finala Campionatului Naţional de judo Ne Waza (luptă la sol) pentru juniori II (U 18), în ziua a doua.

LPS-Liberty Oradea a participat cu o echipă în întrecerea masculină, alături de alte 5 formaţii, rezultând un adevărat turneu final.

În primul meci, orădenii s-au mobilizat exemplar, reuşind să învingă, cu scorul de 4-3, echipa CSM-LPS Piteşti, principala favorită la titlul naţional.

Apoi, în semifinale, tinerii judoka orădeni au dat piept cu echipa CSS Miercurea Ciuc, cu care au terminat la egalitate perfectă, 3-3 (30-30). Departajarea s-a făcut după criteriul echipei mai tinere ca medie de vârstă, astfel că sportivii din Miercura Ciuc au intrat în finală, iar orădenii au mers în lupta pentru medaliile de bronz.

În întâlnirea pentru medaliile de bronz, LPS Liberty Oradea s-a confruntat cu echipa campioană de anul trecul, CSM-CSS-CFR Ploieşti, pe care a întercut-o cu scorul de 5-2.

Astfel, echipa LPS Liberty Oradea s-a clasat pe locul III la ediţia 2017 a Campionatului Naţional de judo juniori II (U18), ei având următoarea componenţă: 55 kg - Robert  Boldiş  şi  Patrick  Fazekas; la  60 kg - Alexandru  Popa  şi  Cosmin  Siciu;  66 kg - Cristian  Popa  şi  Norbert  Domuţa;  73 kg - Mihai  Tămăşan  şi  David  Fodor;  81 kg - Alex George  Creţ  şi  David  Kasziba;  90 kg - Tudor  Blahuţa  şi  Darius  Groza;  +90 kg - Alex  Mierluţ. Antrenor:  prof.   Emil  Morar.

Apoi, în ziua a doua de întreceri, în cadrul Finalei Campionatului Naţional de judo Ne Waza (luptă la sol), sportivii orădeni au mai obţinut încă două medalii de bronz, prin: Alex George Creţ, la 81 kg  şi  Alex  Mieluţ, + 81 kg.

De asemenea, au fost obţinute "şi două merituase locuri 5, prin  Robert Boldiş, la 66 kg şi Tudor Blahuţa, la +81 kg, care au pierdut intalnirile pentru medaliile de bronz", după cum a precizat antrenorul Emil Morar.