A treia oară ar putea fi cu noroc. La licitaţia organizată luni de municipalitatea orădeană pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a Pieţei Unirii au fost depuse doar două oferte, ambele din partea unor companii locale.

Conform unui comunicat al municipalităţii, comisia de licitaţie va avea de ales între oferta depusă de asocierea reprezentată de firma Drumuri Orăşeneşti, din care mai fac parte Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Insanrisa şi Gardener, şi cea reprezentată de Selina, care concurează împreună cu CMC Monumental, Ritmoteh şi Adenandra.

Estimate la 22 milioane lei fără TVA, lucrările de reabilitare şi modernizare, vor trebui finalizate în termen de un an de la darea ordinului de începere. Desemnarea câştigătorului se va face în baza unui punctaj, în care o pondere de 50% o va avea preţul cel mai mic, 40% durata garanţiei lucrărilor în porfir, piatră şi granit auriu, şi câte 5% la sută termenul de garanţie pentru mobilierul urban şi lucrările la reţelele electrice şi de canalizare. Termenul minim de garanţie acceptat de municipalitate este de 24 de luni.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii vizează, printre altele, transformarea în zonă pietonală a spaţiului delimitat de străzile Primăriei şi Vasile Alecsandri, devierea traficului auto prin faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, pavarea cu porfir a întregii zone, lărgirea pietonalului cu circa 10.000 metri pătraţi şi mutarea staţiilor de tramvai faţă în faţă, în dreptul Podului Ferdinand cu vedere la Piaţa Unirii.