Gata cu cozile la ghişeele Primăriei! Începând de săptămâna aceasta, orădenii îşi pot achiziţiona abonamentele de parcare inclusiv online de pe portalul Primăriei www.oradea.ro, la secţiunea Plăţi online, rubrica Abonamente parcare.

"Serviciul a fost testat şi funcţionează fără probleme. Am vândut deja 20 de abonamente de parcare online", a declarat Ion Şimon, şeful serviciului Parcări din cadrul Primăriei.

Valoarea abonamentelor de parcare achiziţionate online este aceeaşi cu a celor eliberate la ghişeu deoarece comisioanele bancare sunt suportate de bugetul local.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, achiziţia abonamentului necesită o conexiune la internet. Utilizatorii serviciului online sunt obligaţi să prezinte CNP-ul titularului abonamentului, numărul de înmatriculare al autovehicului, datele de card bancar, numărul de telefon şi adresa de email.

"Datele de card bancar completate prin portal sunt criptate prin protocolul SSL şi comunicate direct Romcard – procesatorul naţional de plăţi. Transferul datelor de card este strict între dvs. şi Romcard. Aceste informaţii nu sunt stocate nici de IndecoSoft (furnizorul GlobalPay), nici de Primărie", se menţionează în comunicat.

În cazul abonamentelor de riveran, în zona de domiciliu eliberarea primului tichet se face numai prin prezentarea la ghişeelor de plată a taxelor a documentelor doveditoare, carte de identitate a proprietarului şi certificatul de înmatriculare a autoturismului. Ulterior reînoirea abonamentului se poate realiza online.

Municipalitatea oferă servicii online prin intermediul site-ului propriu www.oradea.ro pentru plata impozitelor, taxelor, a amenzilor contravenţionale (inclusiv amenzile pentru parcare), eliberarea autorizaţiilor de trafic greu, programarea căsătoriilor, depunerea de petiţii (inclusiv declaraţii de impunere etc.) şi programarea la depunerea documentelor pentru eliberarea actelor de indentitate.