Orădenii îşi pot plăti fără penalităţi impozitul pe teren agricol intravilan aferent anului 2013 până la sfârşitul lunii martie. Consiliul Local a hotărât luna trecută scutirea de majorări de întârziere şi acordarea bonificaţiei de 10% pentru contribuabilii care îşi achită integral impozitul aferent anului 2013 pentru terenurile agricole intravilane.

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că, în urma acţiunilor de verificare în vederea corelării evidenţelor municipalităţii cu realitatea din teren şi documentaţiile de urbanism până la sfârşitul anului, municipalitatea a reuşit să elibereze doar 3.547 de înştiinţări de plată.

Prin comparaţie, în documentele municipalităţii figurează nu mai puţin de 5.326 de proprietari care deţin 8.132 parcele de teren cu destinaţie agricolă.

Primăria va relua operaţiunile de încasare a taxelor şi impozitelor prin intermediul ghişeelor de plată din sala de lucru cu publicul începând cu 15 ianuarie. Până la această dată funcţionarii municipalităţii vor actualiza obligaţiile fiscale din contul fiecărui contribuabil.