Municipalitatea orădeană și-a upgradat începând de luni Ghișeul Online de pe portalul www.oradea.ro astfel încât orădenii au acum posibilitatea să plătească online peste 155 de taxe fără debit, plătite ocazional, de genul autorizațiilor și avizelor, care nu apar în rolul fiscal al contribuabilului.

Noua categorie de taxe poate fi accesată de plătitor pe baza CNP-ului, prin accesarea meniului „Alte taxe” unde vor putea selecta tipul taxei dintr-o listă preîncărcată.

În cazul unor taxe cu valoare fixă, stabilită de Consiliul Local, suma datorată va fi încărcată automat pentru a veni în sprijinul plătitorului.

Atunci când contribuabilul are de achitat taxe cu valoare variabilă, cum ar fi cea judiciară stabilită de instanța de judecată ori cea pentru emiterea autorizației de construire stabilită de Primărie, suma va fi introdusă de utilizator.

„Ne-am dorit să venim în întâmpinarea cetățenilor astfel încât să le oferim varianta de a folosi mijloacele electronice de plată pentru achitarea mai multor taxe decât erau disponibile până acum pentru a evita drumurile și eventualele cozi de la ghișee’’, a afirmat directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei, Eduard Florea.

Până săptămâna trecută orădenii își puteau achita prin ghișeul virtual de pe portalul Primăriei impozitele pe proprietate, amenzile contravenționale și abonamentele de parcare.