Orădenii îşi vor putea plăti impozitele pe casă, teren şi maşină doar în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie. Până în data de 14 ianuarie municipalitatea va actualiza sumele datorate pe 2013 de fiecare din cei 130.000 de contribuabili din evidenţele municipalităţii.

Conform unui comunicat al Primăriei, în perioada 3 - 11 ianuarie la ghişeele de plată din Centrul de relaţii cu publicul din Primărie se vor încasa doar taxe fără debit precum taxe de timbru, taxe pentru emiterea certificatelor fiscale, avizelor şi autorizaţiilor de orice fel precum şi amenzi de circulaţie plătite în 48 de ore.

Contribuabilii, persoane fizice şi juridice, care vor solicita în această perioadă certificate fiscale fără datorii fără să îşi fi achitat integral impozitele pe proprietate până la sfârşitul anului îşi pot stinge obligaţiile fiscale prin virament bancar.

Până în 11 ianuarie declaraţiile fiscale de clădiri şi terenuri vor fi preluate de Centrul de relaţii cu publicul şi vor fi prelucrate după data de 14 ianuarie. Vizarea fişelor de înmatriculare se va realiza sub rezerva depunerii declaraţiilor pentru stabilirea taxei auto însoţită de documentele primare aferente.

După data de 14 ianuarie orădenii îşi vor putea plăti impozitele şi taxele de orice fel la ghişeele din Centrul de relaţii cu publicul, prin intermediul Sistemului de Plăţi Online de pe site-ul Primăriei, www.oradea.ro, prin unităţile Direcţiei de Poştă precum şi prin unităţile CEC.