Orădenii mai au la dispoziţie o singură săptămână în care pot beneficia de reduceri la plata impozitelor. Contribuabilii care îşi vor achita integral impozitele pe proprietate până la data de 31 martie vor beneficia de bonificaţii în valoare de 8% în cazul persoanelor fizice, respectiv 5% în cazul persoanelor juridice.

Conform unui anunţ postat pe site-ul municipalităţii până la data de 22 martie au beneficiat de aceste facilităţi 44.521 de orădeni şi 1.854 de firme. Numărul contribuabililor care şi-au stins integral obligaţiile faţă de bugetul local a cunoscut o uşoară creştere. Acesta este mai mare cu 51 în cazul persoanelor fizice respectiv cu 220 în cazul persoanelor juridice.

În total, numărul plăţilor înregistrate în primul trimestru din 2012 a fost de 59.538 în cazul persoanelor fizice, respectiv 4.750 în cazul persoanelor juridice. Aceşti contribuabili şi-au plătit doar parţial impozitele pe anul în curs pentru evita aplicarea penalităţilor de întârziere de 2% pe lună sau fracţiune de lună.

Orădenii îşi pot plăti impozitele direct la Primărie, la ghişeele din piramidă, dar şi prin unităţile Direcţiei de Poştă sau unităţile CEC. Taxele locale pot fi plătite şi online pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro, secţiunea Plăţi online sau pe site-ul www.ghiseul.ro. La plăţile online nu se percepe comision.

Conform anunţului municipalităţii obligaţiile bugetare mai mici de 50 lei au un singur termen de plată, data de 31 martie. Începând din luna aprilie acestea vor fi purtătoare de penalităţi.