Centrul Comercial Oradea Shopping City a găzduit în weekend-ul trecut întrecerile ediţiei a XV-a a Campionatului Internaţional de Karate "Open-ul Bihorului & Turneul Campionilor" 2016, competiţie în care s-a acordat şi Trofeul "Shogunul".

Competiţia a fost organizată de CS Palatul Copiilor – Shogunul Oradea, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor şi Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Evenimentul rezervat versiunii open de karate a avut o participare numeroasă, cu peste 500 de sportivi proveniţi de la 61 de cluburi din 9 ţări, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Bulgaria şi România.

Deschiderea oficială a fost facută de directorul tehnic al turneului profesorul Ioan Vaida, conducătorul clubului organizator şi sufletul competiţiei, iar între invitaţii de onoare se numărat: Kecskés Ferenc 5 Dan Karate (Ungaria) - arbitru internaţional, Babinszki Robert – arbitrul şef de competiţie, Claudia Timofte - directorul de cancelarie al Prefectului Judeţului Bihor, Petruţ Drăgan - directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor şi comisarul şef prof. Daniel Rusanda - din partea Şcoli de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea.

Cu ocazia deschiderii oficiale a fost premiat si un sportiv de valoare al clubului orădean, pentru meritele deosebite avute în carieră. Este vorba despre Raul Şerban Cherecheş, campion mondial la kumite individual 16-17 ani  juniori -75kg, dar şi la 18-20 ani U21, la Roma, în acest an.

În competiţie, echipa de karate shotokan de la Palatul Copiilor-Shogunul Oradea, antrenată de prof. Ioan Vaida - 8 Dan Karate şi Elena Vaida - 4 Dan Karate, a aliniat la start 35 de sportivi, care au cucerit o nu mai puţin decât 67 medalii, din care 36 au fost de aur (25 la individual şi 9 la echipe), 20 medalii de argint (20 la individual şi 2 la echipe) şi 11 medalii de bronz (7 la individual şi 3 la echipe).


La sfârşit, clasamentul general pe cluburi, pe Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice s-a prezentat astfel:

1. Palatul Copiilor-Shogunul Oradea

2. Clubul Copiilor şi Elevilor Şimleul Silvaniei

3. Palatul Copiilor şi Elevilor Buftea

De asemenea, în clasamentul general pe cluburi, pe Federaţiile de Karate şi Arte Marţiale respectiv străinătate, pe primele locuri s-au situat:

1. Shotokan Karate-Tay-Sen Chernivtsi (Ucraina)

2. C. S. Sho-Dan Karate Timişoara

3. C. S. Tiger Club Karate Arad