În formulă completă, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea nu au avut probleme cu cei de la CSM Târgu Mureş în a se impune, sâmbătă seară, la Oradea Arena. Jocul, care a contat pentru etapa a 6-a a Ligii Naţionale, a fost câştigat de bihoreni la o diferenţă de 21 de puncte, cu scorul de 96-75.

Antrenorul Cristian Achim a început cu formula: Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Primele 10 minute au fost dominate categoric de orădeni, care s-au remarcat prin câteva reuşite de la mare distanţă.

În prima pauză s-a intrat cu scorul de 32-13 în favoarea CSM CSU-ului, însă sfertul al doilea a fost mai echilibrat, mureşenii revenind în joc, dar în pauza mare s-a intrat tot cu un avantaj de 19 puncte al „roş-albaştrilor”, scor 56-37.

Prezentând o bună dispoziţie de joc, elevii antrenorului Cristian Achim s-au desprins în sfertul III, când au creat şi acţiuni de spectacol. Diferenţa pe tabelă a crescut la 25 de puncte, dar mureşenii au început să recupereze, printr-o serie de reuşite de la mare distanţă. Ca urmare în ultima pauză gazdele conduceau doar cu 12 puncte, scor 73-61.

Ultima secvenţă a fost controlată de bihoreni, care ar revenit în avantaj la 20 de puncte, după o eficienţă bună ofensivă, care aproape că i-a dus la 100 de puncte marcate. Nu s-a ajuns acolo însă, pentru că sirena de final a consemnat rezultatul de 96-74.

Astfel, CSM CSU a marcat cea de-a patra victorie în Conferinţa B a Ligii Naţionale, unde ajung pe locul 2, cu un bilanţ de 4 - 1 .

„A fost un meci pe care ni l-am făcut noi să fie așa cum a fost. Nu aș spune neapărat ușor. Cel mai important lucru de remarcat ar fi atitudinea pe care am avut-o pe toată durata partidei. Am condus de la un capăt la celălalt și cred că este o victorie pe deplin meritată. Chiar dacă au fost anumite fluctuații în joc. Cumva firesc, pentru că în baschetul modern așa se întâmplă. Am controlat în mare parte meciul și asta a venit în primul rând din atitudinea noastră”, a declarat, la final, căpitanul Bobe Nicolescu, cel mai eficace jucător al CSM-ului orădean în acest joc, cu 15 puncte marcate.

El a fost urmat de Cătălin Baciu cu 13 puncte, Lennard Freeman și Nikola Markovic, cu câte 12 puncte, Toddrick Gotcher, 11 puncte, Erick Neal şi Donatas Tarolis, cu câte 10 puncte.

De la oaspeţi, Mladen Jeremic a fost cel mai eficace, cu 21 puncte, în timp ce Goran Gajovic şi-a adus şi el o bună contribuţie, cu 14 puncte marcate.

„A fost un meci pe care l-am cotrolat cap-coadă. Mă bucur pentru victorie și pentru faptul că am rămas sănătoși. Aș vrea să remarc numărul de 33 de pase decisive pentru echipă și 14 pentru principalul nostru conducător de joc, Erick Neal. Acesta este jocul nostru, pe care îl apreciez și pe care mi-l doresc pentru echipa mea. Astăzi chiar am fost în formulă completă deoarece a jucat și Tudor Gheorghe. După o pauză lungă. Săptămâna asta, luni, am avut pentru prima dată tot lotul la antrenament după o lungă perioadă. Ceea ce este fabulos pentru nivelul de antrenament și joc al echipei. Cum am mai spus, îmi doresc să rămânem sănătoși pentru că acest aspect este foarte important. Cred că s-a văzut ce înseamnă o accidentare. Sau mai multe, deoarece noi am avut probleme cu Tarolis, Neal, Gheorghe, boala lui Richard și așa mai departe”, a declarat, la finalul jocului, şi antrenorul principal al echipei bihorene.

Pentru CSM CSU Oradea urmează acum trei deplasări consecutive într-un interval de doar 10 zile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!