Întrecerile Campionatului Naţional de Karate Tradiţional - "Memorialul Pavel Vancea'', desfăşurat la sala de jocuri sportive a Universităţii din Oradea, a adus rezultate bune pentru sportivii cluburilor orădene.

Evenimentul a avut loc în perioada 23 - 25 septembrie, fiind organizat de clubul S.K.T. UAMT – AGORA Oradea (antrenori Raul-Mircea Tudorică, Bernath Csaba şi Melania Câmpan), împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Competiţia, rezervată categoriilor de cadeţi, juniori, tineret şi seniori, s-a desfăşurat în sala de jocuri a Universităţii din Oradea, unde s-au întrecut aproximativ 150 de sportivi, proveniţi de la 23 de cluburi din ţară.

La această competiţie, cei şase sportivii ai S.K.T. UAMT – AGORA Oradea au reuşit să obţină două medalii de aur, două de argint, trei de bronz şi două locuri IV. De asemenea, în urma acestor rezultate, patru sportivi şi-au confirmat locul în lotul naţional ce va reprezenta România în perioada 13-15 octombrie la Campionatul European de Karate Fudokan de la Cracovia (Polonia).

De asemenea, un alt club orădean C.S. Fudoshin (antrenor Mihai Turla), a participat cu sportivul Laurenţiu Avram (foto stânga), care a obţinut două locuri III, la proba kogo kumite şi la cea de fukugo, dar şi un locul IV, în cadrul probei de kata individual.

De menţionat însă că, în urma rezultatelor de excepţie obţinute la Iaşi, la Finala Campionatului de Karate Fudokan, unde a cucerit două locuri I, Laurenţiu Avram urmează să reprezinte România la Campionatul European de Karate Fudokan de la Cracovia.

Iată însă care au fost rezultatele sportivilor legitimaţi la S.K.T. UAMT – Univ. AGORA  la întrecerile de la Oradea:

Locul I:

- Andrei Tauţan, la  kata individual masculin, cadeţi;

- Andrei Luca, la fuku-go individual masculin, juniori;

Locul II:

- Kalman Szabolcs, la kata individual masculin, juniori;

- Raul Mircea Tudorică, la kata individual masculin, seniori;

Locul III:

- Andrei Luca, Kalman Szabolcs, Andrei Tauţan şi Antonio Hava, la kumite echipe, juniori;

- Andrei Luca şi Kiraly Mark, la enbu masculin, tineret;

- Raul Mircea Tudorică, la fukugo individual masculin, seniori;

Locul IV:

- Andrei Luca, la kata individual masculin, juniori;

- Kiraly Mark, la kata individual masculin, tineret.

"Putem afirma că suntem mulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat această competiţie, atât din punct de vedere al organizării, cât şi prin prisma rezultatelor obţinute. La finalul acestei săptămâni participăm la Campionatul Naţional pentru categoriile de copii, care se va desfăşura în localitatea Sânmartin, urmând să se stabilească lotul intern al clubului, cu care vom pleca la Campionatul European din Polonia. Dorim să aducem mulţumiri sponsorilor, părinţilor, sportivilor şi tuturor persoanelor care sprijină mişcarea orădeană de karate tradiţional", a declarat, după competiţie, Raul Mircea Tudorică, sportiv, antrenor şi preşedinte la clubul organizator,  S.K.T. UAMT – AGORA Oradea.