Sportivii orădeni au obţinut rezultate bune la Finala Campionatului Naţional de judo Ne Waza (luptă la sol) U23, întreceri care s-au desfăşurat la Cluj Napoca, pe data de 26 noiembrie.

În întrecerea feminină, sportiva de la LPS CSS Liberty Oradea, Bianca Suciu, concurând la cetegoria + 63 kg, a obţinut medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională, după ce a înregistrat două victorii în grupe şi o înfrângere în finala categoriei, în faţa clujencei Mazilu.

De menţionat că Bianca Suciu este pregătită de profesoara Olimpia Ianc, este o sportivă foarte tânără, având doar 15 ani şi încheie astfel un an foarte bun, în care ea a obţinut medalii la categoriile de vârstă U18, U21 şi U 23.

O altă medalie de argint şi, de asemenea, titlul de vicecampion naţional, a mai obţinut în întrecerea masculină şi Răzvan Bodea (foto), la categoria + 81 kg. Este vorba despre un sportiv legitimat la CSM Liberty Oradea, care a avut, de asemenea, un parcurs foarte bun, până în finala categoriei, parcurs în care a învins sportivii Ionasciuc de la Cluj, Croitoru de la Iaşi şi, în semifinală, pe ciucanul Botond. În finală însă a pierdut strâns, în faţa lui Stoica, sportiv tot de la Miercurea Ciuc.

Cu acest rezultat, Răzvan Bodea a revenit în rândul medaliaţilor, după o îndelungată recuperare în urma unei accidentări suferite la genunchi.

O medalie de bronz a mai obţinut şi David Pusztai, sportiv tot de la CSM Liberty Oradea, în limitele categoriei 81 kg, el fiind învins de vicecampionul categoriei, clujeanul Sulca, în primul meci, după care a avut un traseu fără greşeală, câştigând trei întâlniri şi, astfel, clasându-se pe treapta a treia a podiumului.

Ambii sportivi sunt pregătiţi de profesorul Emil Morar.