Poliţiştii comunitari avertizează orădenii să îşi îngrijească spaţiile verzi din jurul blocurilor. Săptămâna trecută, agenţii au verificat în teren starea în care se află terenurile de lângă imobilele de locuit şi au notificat locuitorii zonelor să întreţină spaţiile verzi până la limita carosabilului.

Locuitorii mai multor străzi orădene printre care Calea Clujului, Nufărului, Lăpuşului, Meşteşugarilor, Emil Isac, Piatra Craiului, Plaiului şi altele au fost avertizaţi în scris să îşi salubrizeze spaţiile verzi de lângă casă pentru că în caz contrar riscă amenzi între 1.000 lei şi 1.500 lei, persoanele fizice, respectiv între 2.000 şi 2.500 lei, persoanele juridice.

Conform Hotărârii de Consiliu Local 725 din 2006, orădenii au obligaţia să întreţină perdelele şi aliniamentele de protecţie, spaţiile verzi - arbori, arbuşti, gardurile vii, gazonul şi plantele florale din perimetrul imobilului în care locuiesc sau în care funcţionează ca firmă până la limita carosabilului. În cvartalele de blocuri, suprafaţa pe care o au de îngrijit locatarii blocurilor este cea din procesul verbal de predare-primire al amplasamentului şi în planul de situaţie primit de la Primărie.