Primăria continuă campania de informare iniţiată în luna iunie cu privire la obligativitatea orădenilor de a tunde periodic iarba din perimetrul imobilelor pe care le deţin. Campania a fost iniţiată în luna iunie când, în prima etapă, Poliţia Comunitară a notificat peste 800 de asociaţii, 300 de persoane fizice şi 212 agenţi economici. În cea de-a doua etapă, au fost notificate 69 de instituţii de învăţământ, grădiniţe, şcoli generale şi licee.

Pe tot parcursul săptămânii trecute, agenţii Poliţiei Comunitare Oradea au continuat campania de informare a cetăţenilor privind obligaţia acestora de a tunde iarba periodic în perimetrul imobilelor pe care le deţin.

Conform unui comunicat al municipalităţii "demersurile iniţiate de către Primăria municipiului Oradea cu sprijinul Poliţiei Comunitare au fost percepute corect de către cetăţeni, iar rezultatul acestora s-a putut observa prin îmbunătăţirea vizibilă a aspectului peisagistic al zonelor de locuit, şi nu numai".

Angajaţii Primăriei au dat ca exemplu pozitiv asociaţia de proprietari "36 Cetate" care şi-a amenajat spaţiul verde dar şi Colegiul Tehnic Transilvania care şi-a reamenajat curtea şi Şcoala Generală Nicolae Bălcescu care a refăcut spaţiul din faţa imobilului.

Conform articolului 8 din Hotărârea Consiliului Local nr. 429 din 2009, modificată, asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a efectua, începând cu luna mai până în luna septembrie, în prima săptămână (01-04) a fiecărei luni, cosirea/ tăierea ierbii din perimetrul imobilului pe care îl deţin până la limita carosabilului.

Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 1.500 la 2.500 lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.