Municipalitatea invită orădenii să se pronunţe cu privire la proiectul de buget pe anul în curs. Bugetul local va fi supus dezbaterii publice pe data 6 februarie, de la ora 16, în sala mare a Primăriei. "Chiar dacă proiectul de buget a fost deja elaborat, nu înseamnă că este şi bătut în cuie. Dacă ceva e bine fundamentat şi este logic şi majoritatea consilierilor locali poate fi convinsă că modificarea este folositoare pentru oraş se pot face şi modificări", a declarat viceprimarul Rozalia Biro, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Viceprimarul a calificat bugetul pe anul în curs ca unul "echilibrat" şi a invitat orădenii să se pronunţe pe marginea proiectului în cadrul dezbaterii de lunea viitoare astfel încât acesta să poată fi ulterior adoptat de Consiliul Local în cadrul unei şedinţe care va avea loc cel târziu pe 10 februarie.

Pentru anul în curs, municipalitatea estimează o creştere a veniturilor proprii cu 54% ca urmare a atragerii de fonduri nerambursabile prin intermediul unor proiecte europene.

Conducerea municipalităţii estimează că, în ciuda crizei economice, visteria oraşului va atrage venituri record de 1.014 milioane lei. Din această sumă 475,3 milioane lei vor fi alocate pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale cu funcţionarea instituţiilor şi serviciilor publice iar diferenţa de 538,7 milioane lei va fi alocată pentru investiţii.

Citeşte pe aceaşi temă şi Oradea: Săracul oraş bogat